Edward Riedl (M)

Hollandes skattechock har fått effekt

Inför det franska presidentvalet lovade Hollande att han skulle höja skatterna kraftigt för de allra rikaste i Frankrike. Marginalskatterna skulle upp till 75% vilket innebär att de som tjänar mest ska betala 75 kronor i skatt på varje 100-lapp. För det som blir kvar ska de sedan betala moms mm. Men vem bryr sig om några tusen mycket rika människor. Hollande lyckades få med sig fransmännen på den geniala planen att några få skulle ta större delen av notan så fransmännen i stort inte skulle tvingas vara med och betala. Så låter det ofta när socialister runt om i Europa och världen pratar på gator och torg. Problemet för fransmännen är att den politiken nu ska prövas i verkligheten. För i verkligheten flyttar kapital mellan länder med en knapptryckning.

Hitintills har 800 förmögna franska familjer lämnat Frankrike för att undvika de nya höga skatterna enligt SvD. Dessutom saknar Hollande enorma summor i statskassan för att ens klara att komma i närheten av 3% budgetunderskott. Detta trots att han genom den tuffaste statsbudgeten i Frankrike på mycket lång tid kommer att skära i välfärden.

Problemet för Hollande, och alla andra socialister i Europa som lovar allt åt alla, är att verkligheten kommer ikapp till slut. Frankrike har en stor statsskuld och om Hollande inte arbetar seriöst för att klara statsfinansiell stabilitet genom ordning och reda på statens utgifter och intäkter så kommer marknaden att straffa Frankrike med allt högre räntor.

Det låter alltid bra när någon säger att någon annan ska lösa problemen. Men det är tyvärr nästan alltid för bra för att vara sant.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. Leif

  Bara att konstatera att när det kommer till kritan så kommer dom rika att fly när det blåser kärvt, kvar blir som fattiga. Så varför försöker ni slicka dom rika i röven här i Sverige, börjar det blåsa hårt kommer dom att lämna landet. Näe du Edward, det var en mycket dålig nyhet för din del av tankespektrumet, bara att du inte förstår det.

 2. stefan

  ”Men vem bryr sig om några tusen mycket rika människor.” En kommentar som så väldigt klart visar vad du står för. Dessa ”mycket rika människor” verkar du måna om så till den grad! TÄNK om du kunde tänka på de HUNDRAtusentals som inte är snuskigt rika!? Vi har t.ex 30000 slavar i FAS 3 som du/ni totalt skiter i! När tänker du gå ut och försvara dem???? Svaret är givetvis ”ALDRIG!”. Du hänvisar flera gånger till ”verkligheten” – när ska NI moderater komma in i den? Visst, kapitalstinna bukar kan alltid smita undan, men det kan inte de utsatta. Sjuka och arbetslösa har inte den möjligheten. Jag är förvissad om att fanns den chansen för alla dem som ni anser tillhöra ”utanförskapet” så hade dessa dragit redan 2007! Ni har den (för mig) bisarra inställningen att den som har lite ska betala mycket – och tvärt om. Det som gör mig ganska rädd och orolig är att närmare en tredjedel av vårt lands röstberättigade verkar ha gått på er ”marknadsföring”. Illa – mycket illa.

 3. stefan

  ”Men vem bryr sig om några tusen mycket rika människor.” En kommentar som så väldigt klart visar vad du står för. Dessa ”mycket rika människor” verkar du måna om så till den grad! TÄNK om du kunde t%E

 4. Edward Riedl

  Svar till stefan (2012-09-29 11:41)
  Ditt inlägg visar snarare vad du anser om moderaterna och regeringen. Du radar upp mängder med felaktigheter och påståenden ryckta ur luften. Värst är när du och andra försöker förvrida vad andra står för. Räcker inte dina sakliga argument till?

 5. Edward Riedl

  Svar till stefan (2012-09-29 11:41)
  Ditt inlägg visar vad du anser och inget mer.

  Mitt inlägg handlar om att presidenten kör över en mycket liten väljargrupp för att vinna opinionen snarare än att lösa problemen. För rent faktiskt kommer det inte att resultera i några stora skateinkomster eftersom kapital är flyktigt och kapital känner inga landsgränser.

  Jag månar med andra ord inte om rika människor utan om skatteunderlaget som ska se till att vi har pengar till skolan, sjukvården, äldreomsorgen och bidrag och ersättningar till de som är sjuka och arbetslösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.