Edward Riedl (M)

Hur skapas reformutrymmet?

Just nu lägger de olika oppositionspartierna fram sina skuggbudgetar som ett svar på vad de skulle göra om de styrde istället för regeringen. Det är en viktig del i en fungerande demokrati. Men det som jag ofta saknar i nyhetsrapporteringen är debatten om hur tillväxt och därigenom bättre möjligheter för ett land skapas. I mediarapporteringen verkar det närmast som om reformutrymmet bara finns där och kan användas precis till vad som helst utan konsekvenser för storleken på det framtida reformutrymmet.

Min poäng är att Sverige som nästan det enda landet i Europa har möjlighet att bygga välfärden och konkurrenskraften starkare eftersom alliansregeringen tagit och tar ansvar i turbulenta tider. Det är mot den bakgrunden flera av våra viktiga reformer ska ses inför nästa år. Vi bygger Sverige starkare i en allt tuffare global konkurrenssituation och tar ansvar för ekonomisk stabilitet. De länder som slarvat med detta betalar idag ett mycket högt pris genom sänkta löner, sänkta pensioner och nedmontering av välfärden i sina länder.

När oppositionen nu lägger sina olika skuggbudgetar kommer vi att se att de är väldigt duktiga på att spendera skattepengar på både det ena och det andra. Förhoppningsvis ställer media också följdfrågan till dem: Hur ska er politik skapa förutsättningar för ökad tilväxt och bättre möjligheter i framtiden?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. ceko

  De röd grönas förslag är helt riktiga. Nationalekonomen Keynes teori är att offentliga medel skall satsas i lågkonjunkturer och minskas i högkonjunkturer. Men högerkrafterna som du företräder vill till varje pris sänka skatterna och inte hjälpa andra än sig själva. Om det skall sparas så kan Du börja med att föreslå att antalet riksdagsledamöter minskas radikalt. Jämför antalet med Norge och Danmark.

  Du brukar vara snabb med att kommentera mätningar i väljarkåren för resp block när Högern går framåt. Men i den senaste som publicerats idag så är S+Mp flera enheter större än alliansen, där C och Kd inte får plats i riksdagen. Vad har Du för kommentar om detta. Det troliga är att Du inte skriver något om detta på Din blogg. Motgångar skall tigas ihjäl, eller hur?

  I en tidigare blogg så tyckte Du att det var fel att böter för rattonykterhet/rattfylla skulle utdömas efter betalförmåga. Högern lever kvar i 1930-talet.

 2. Edward Riedl

  Svar till ceko (2012-09-29 12:38)
  Ditt sätt att argumentera är väldigt obehagligt. Ständigt insinuerande att alliansen är den nya tidens nazister från din sida är gränslöst trist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.