Edward Riedl (M)

Cykelhjälm räddar liv

Enligt siffror från Transportstyrelsen ser vi att 16 av de 17 personer som under 2011 miste livet i cykelolyckor saknade cykelhjälm. 300 av 405 svårt skadade under samma period saknade också cykelhjälm. Cykelhjälmen kanske förstör frisyren och ser ful ut i mångas ögon – Men den räddar liv och hälsa. Många av de som mist en anhörig eller har en närstående med bestående livsförändrade skador hade inte behövt göra det om cykelhjälm hade använts.

En olycka händer på ett ögonblick och kan förändra den mest soliga och härliga dag till ett fullständigt mörker för familj och vänner där en fru förlorar sin man, barnen förlorar sin pappa, föräldrar förlorar sitt barn, syskon förlorar en storebror, vänner förlorar en vän och arbetskamrater förlorar en kollega.

Låt oss hjälpas åt att få fler att bära cykelhjälm.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Sven.

    Och hur många svåra/dödliga skallskador skulle bilåkande klarat sig från, om de haft hjälm? Dags att införa hjälm i bil!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.