Edward Riedl (M)

Norrlands utmaningar i samband med ökad gruvbrytning

Just nu finns det många utmaningar för flera kommuner i Norrland i samband med den ökande gruvbrytningen. Det handlar om att klara boendefrågor i ett mycket raskt tempo i de mest expansiva orterna som Pajala t.ex. Olika riksintressen som krockar är andra utmaningar för att få fler gruvor till stånd. Men den viktigaste utmaningen på längre sikt handlar om att bygga attraktiva samhällen i Norrland där människor vill bo. Även Umeå kommer i det sammanhanget att spela en viktig roll som Norrlands huvudstad och en ort som måste erbjuda en bredd inom utbildning, kultur och nöje. Ett Norrland utan en stark tillväxtmotor som Umeå kommer att vara ett mycket svagare Norrland. Men omvänt behöver Umeå ett Norrland där fler människor vill bo och verka. Vi har alla förutsättningar att lyckas om i jobbar tillsammans.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.