Edward Riedl (M)

Personer med funktionshinder behövs på arbetsmarknaden

Idag har jag varit och besökt MAX i Skellefteå för att se hur de jobbar med att få in personer med funktionshinder i verksamheten. MAX restauranger jobbar inom koncernen mycket bra med att få in fler personer med funktionshinder i arbetslivet och i Skellefteå är de väldigt duktiga varför jag var där idag. Jag träffade Claes, chefen Joakim och Ronny. Med under besöket var också tidningen Norran. Det var ett mycket intressant och givande besök där den viktigaste slutsatsen var att vi måste bli mycket bättre på att jobba mot fördomarna som finns. Idag är det fördomar mot personer med funktionshinder som mer än något annat står i vägen för att fler ska få in en fot på arbetsmarknaden. Alliansregeringen har de senaste åren jobbat aktivt för att arbetsgivare som anställer personer med funktionshinder inte ska missgynnas ekonomiskt. Nu behöver vi ta nästa steg och få fler arbetsgivare att vara med. Flera privata arbetsgivare likt MAX är sedan länge med. Inte minst offentliga arbetsgivare som kommuner och landsting behöver bli mycket bättre.

Bästa konstaterandet för dagen var: " Alla människor behövs".

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. JonasE

  Samtidigt så sparkar ni undan fötterna på dessa, de som inte kan hitta ett jobb, genom att utförsäkra och allmänt försämra deras ekonomi… är du stolt över det ??.

 2. N-O

  Drog inte ni ned på medlen både till Samhall och särskolorna bland det första ni gjorde efter ni vann valet ?

  Nog har ni jobbat aktivt för att gynna arbetsgivare , se bara på sänkningen av restaurangmomsen som gick rakt ned i fickorna på restaurangägarna , matpriserna blev ej lägre och jag vet då ingen som fått jobb……

 3. Edward Riedl

  Svar till N-O (2012-10-26 23:26)
  Vi kompenserar arbetsgivare som tar emot arbetskraft som inte presterar 100%. Det för att lla ska bli lika attraktiva för arbetsgivarna. Det vi kan se är att det inte räcker. Vi behöver jobba ännu mer med värderingar och attityder.

 4. JonasE

  Jag förstår att dun inte vill ställa upp på min beskrivning av verkligheten, därför att den är just för nära verkligheten…och det klarar inte ni Moderater av !!.

 5. Johan

  Tycker också det är viktigt att få in funktionshindrade i arbete, vanligen så slängs dom in i sjukskrivning och bidragsberoende istället tycker jag det verkar som. Det finns förmodligen mängder av åtgärder man kan vidta.

  Läste en artikel i en gammal veckotidning om en kvinna som var förlamad från halsen och nedåt, och trots detta gärna ville tillbaka till arbetslivet. Det är helt rätt inställning, kan hon kan en hel del andra också. Finns mycket teknik för röst- och ögonstyrning som gör att hon skulle kunna sitta i en kundtjänst och liknande, kanske även på heltid, och faktiskt komma tillbaka från bidragsberoendet som vänstern tycker det är självklart att hon ska sitta i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.