Edward Riedl (M)

Hur vill (S) att jobben ska bli fler för de unga genom att göra det dyrare att anställa dem?

Igår hade jag och Anna Kinberg Batra, vår moderata gruppledare i riksdagen, inne en artikel där vi ifrågasätter socialdemokraternas politik för att få in unga på arbetsmarknaden. För hur tror de jobben ska bli fler för de unga genom att göra det mycket dyrare att anställa dem genom en dubblerad arbetsgivaravgift för unga människor? Vi får helt enkelt inte detta att gå ihop.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

 1. Martina

  Hej Edward

  Är det inte så att den åtgärd som du vurmar så mycket för har kostat ca 1 miljon per arbetstillfälle. Det låter som en dyr och dålig åtgärd tycker jag. Vad tycker du?

 2. JonasE

  Varför ni så envist försvarar en dyr skattesänkning som inte kan bevisas ge effekt får inte jag att gå ihop !!.

  Sen så är en förbubbling = att man ökar något med 100%, och det blir ca 14% i ökning med S förslag, inte 100%.
  Varför har ni så svårt för fakta ??.

 3. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Men här har ju inte ni lyckats särskilt bra, med era sänkta arbetsgivaravgifter för unga heller!
  I september uppgick ungdomsarbetslösheten till 22,2%, och det är fler än samma tid för ett år sedan!

 4. Erik Jonsson

  Jag tror att de flesta ungdomar skulle få behålla sin anställning även om man slutade subventionerna arbetsgivaravgifterna för dem. Åtgärden att subventionera är som att skjuta med hagelbössa. Att likna vid barnbidrag = alla får bidraget oavsett ekonomiskt behov. De subventionerade avgifterna kommer främst detaljhandeln till del. Detaljhandeln som helhet har gått bra sedan mitten på 1990-talet och där finns behov av ung arbetskraft med förhållandevis låg utbildningsnivå. Nu får vi dock se vad som händer med den inhemska konsumtionen. Det står och väger just nu. Men om konsumtionen hålls uppe och detaljhandelsföretagen fortsätter att må bra borde man kunna minska subventionerna och använda de frigjorda pengarna till mera pricksäkra arbetsmarknadsåtgärder.

 5. Bergis

  Arbetsgivarna har blivit giriga precis som så många andra i samhället. Då vill man anställa erfaren personal som kan producera till 100 procent redan från dag 1 oavsett hur låg eller hög arbetsgivaravgiften är.

 6. Lars Gidlöf

  Får Ni inte detta att gå ihop, hmm, känner igen hennes namn.

  Jo, nu vet hag, du är ju en lantis Edward, och enligt henne är ju Stockholmare smartare, kanske därför du inte får ihop det.

  Denna tar du väl inte in så jag skickar den till andra också.

 7. Edward Riedl

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-10-27 19:11)
  Och hälften av dem är unga människor som läser på gymnasiet eller högskola och universitet. Men även med detta har vi en något högre ungdomsarbetslöshet än många andra länder. En av förklaringarna är det starka skydd vi har på arbetsmarknaden för de som redan tagit sig in. Eftersom vi inte vill försämra arbetskyddet så har vi genomfört en rad olika reformer för att göra unga mer attraktiva på arbetsmarknaden. Sådana reformer som S nu vill ta bort.

 8. JonasE

  Hur mycket du än svammlar så kommer du inte undan de faktum att det är färre i arbete, och fler i olika bidragsformer nu är innan ni tog makten !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.