Edward Riedl (M)

Fri invandring är en omöjlighet

Debatten om hur invandrar och flyktingpolitiken ska se ut i Sverige fick ny kraft av centerpartiets senaste förslag. Även företrädare för mitt eget parti har tidigare luftat sådana tankar. Vill vi fortsatt ha ett samhälle med omfattande generell välfärd är detta en ren omöjlighet. Våra generella välfärdssystem kan inte klara en sådan belastning. Sverige är redan idag, utan ett beslut om fri invandring, det land i Europa som tar emot flest flyktingar per capita i hela Europa. Troligen bör vår svenska debatt snarare inrikta sig på hur stort flyktingmottagande vi kan ha snarare än helt öppna gränser. Jag vill fortsatt se att Sverige ska vara vara ett öppet och tolerant samhälle. Vi ska vara ett land som människor söker sig till för att vara med och bygga fortsatt välstånd. Men fri invandring är en omöjlighet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. Daniel

    Var är argumenten för att det är en omöjlighet, bortsett från populistiskt flörtande med de som föredrar att rösta på en bunt med rasistiska sverigedemokrater? Jag ser fram emot att i detalj läsa varför det är en ”omöjlighet” och med fakta, inte bara löst struntprat.

    Men jag antar att jag aldrig kommer att få höra nåt sånt från en blå politiker, eftersom ni alltid är duktiga på att prata men dåliga på att ge fakta.

  2. Johan

    Skönt att höra, ingen vid sina sinnens fulla bruk kan väl tro på ett fungerande samhälle om vi hade haft helt öppna gränser. Det är av yttersta vikt att vi icke-Sverigedemokrater vågar säga ifrån. Enda sättet att minska SD:s inflytande är att vettiga partier vågar säga ifrån, så att inte SD har monopol i frågan.

  3. Kjell Hedman

    Tror du inte längre på Alliansens uttalanden ..Hur är det med enigheten. Såg att ni vill ta bort reseavdraget till och från jobbet oxå. Men det gillar du nog säkert.

  4. Uffe N

    Ur ett rent praktiskt (och till viss del egoistiskt) perspektiv håller jag med: den funkar inte att helt öppna gränserna, och låta vem som helst flytta till Sverige. Anledningen är att om Sverige öppnar sina gränser kan det komma en flodvåg med invandrare som inte kommer att kunna få arbete, dels för att det inte finns några arbeten men också för att de inte kan någon svenska. Med nuvarande regler kommer de alltså att hamna i bidragsberoende, och ha svårt att ta sig ur det. Därmed kommer det sociala skyddsnät vi nu har i Sverige att haverera under belastningen.

    Om många länder, tänk EU, helt öppnade sina gränser skulle det kanske funka, men inte om det gäller ett så litet land som Sverige. På samma sätt skulle det knappast vara ett problem om tex Indien eller Kina öppnade sina gränser: en befolkningsökning på en miljon om året pga invandring märks inte.

    ——————-

    På ett mänskligt plan tycker jag att alla länder borde tillåta fri invandring. Så länge man sköter sig ser jag ingen anledning att hindra någon från att bosätta sig där han/hon vill. Och i detta sammanhang betyder ”sköter sig” att man inte bara följer de lokala lagarna utan också att man till viss del anpassar sig till de lokala traditionerna och kulturen. Om den lokala kulturen är att man hälsar på varandra genom att gnugga näsor så får man lära sig av med att skaka hand.

    Och i anpassningen tycker jag också att det ligger outtalat att man lär sig ett minimum av det lokala språket. Inte så att man skall undvika att lära sig så mycket man kan, men att man lär sig minst så här mycket (måttar med händerna). Att kunna kommunicera på det lokala språket för vardagliga interaktioner säger en del om vad man anser om den lokala kulturen: den är värd något. Om man inte lär sig det lokala språket säger det något annat: man tycker att den lokala kulturen _inte_ är värd något.

  5. Edward Riedl

    Svar till Daniel (2012-12-17 10:49)
    Att ha öppna gränser och ett generellt välfärdssystem fungerar inte ekonomiskt. Det är därför invandringen måste vara reglerad.

  6. Edward Riedl

    Svar till Kjell Hedman (2012-12-17 21:50)
    Inte alls. Dessutom har vi fyra olika partier i vår allians men bara en regeringspolitik. Det har fungerat mycket väl och vi är också tydliga med väljarna om vad de får.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.