Edward Riedl (M)

Fler i jobb minskar fattigdomen som drabbar barn

Fattigdomen i Sverige innebär att många barn inte får samma materiella standard som många av sina kamrater i skolan. Det finns många sätt att mäta fattigdom och fattigdom i Sverige är något helt annat än fattigdom i utvecklingsländer och tredje världen. Trots fattigdom i Sverige har man tillgång till sjukvård, mat, tak över huvudet, barnen har skolgång och mycket mycket mer. Vi bor i ett på många sätt fantastiskt land. Men att som barn inte kunna få fina kläder, ha möjlighet att resa utomlands, få den fina telefonen eller unna sig sådant som ens kamrater kan är stigmatiserande och känns jobbigt. Många av dessa barn finns i invandrar och flyktingfamiljer där föräldrarna inte ännu hunnit etablera sig i Sverige. Där är det viktigt att vi fortsätter satsningarna på att snabbt få in nya svenskar på arbetsmarknaden. Men även föräldrar med långvarig arbetslöshet, sjukdom eller missbruk riskerar att hamna i ekonomiskt utsatta lägen där barnen drabbas hårt av detta. Alldeles oavsett orsak till föräldrarnas utsatta ekonomiska läge är lösningen en politik som syftar till att deras föräldrar kommer i arbete. Därför är arbetslinjen bra. Vi kan nu också glädjande nog se att den relativa fattigdomen sjunker i Sverige utan att den absoluta fattigdomen verkar ha ökat.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Mr Cool

  Jo, arbetslinjen är nog bra men är det inte dags att införa den…

  …..detta exempel handlar om en kvinna som kommer med tre barn och får uppehållstillstånd. Hon får detta ekonomiska stöd i månaden:
  6.510 kr i etableringsersättning
  4.500 kr i etableringstillägg
  4.500 kr i bostadsbidrag
  3.754 kr i barnbidrag
  2.546 kr i underhållsstöd
  = 21,810 kr i månaden skattefritt
  Därutöver får hon 259.200 kr i retroaktivt barnbidrag samt 12.000 kr skattefritt för SFI-kurs.
  Källa: Statskontoret

  Inte undra på att det strömmar folk hit………

 2. JonasE

  Det är just det som är problemet, ni får inte fler i jobb med er politik, ni får fler i utanförskap….till och med så finns numera termen utanför utanförskapet, just på grund av er utförsäkringspolitik.
  Det enda ni har att komma med är förvanskad och påhittad statistik, men verkigheten den är annan !!.

  Alliansens politik skapar inte fler i arbete, den skapar fler som söker arbete, och det är stor skillnad emellan dessa två, men forsätt siffetrixa ni och lådsas att allt är bra, så får vi se 2014 hur det gick !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.