Edward Riedl (M)

Nordkorea

Regimen i Nordkorea utmanar omvärlden gång på gång. Den hårdföra diktaturen förfogar sannolikt över kärnvapen som de har möjlighet att skjuta långt bort och orsaka obeskrivlig förstörelse. Med en befolkning som svälter och en allt mer desperat ledning ökar riskerna för konflikt. Försöken med att isolera Nordkorea har nått vägs ände menar jag. Det har gjort befolkningens umbäranden större utan att minska regimens försök att ta fram massförstörelsevapen vilket måste ses som ett misslyckande. Omvärlden måste därför börja fundera över alternativa strategier.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Joakim

    Varför skall NK inte får ha kärnvapen när vi tycker det är OK att andra länder har det? Vi sa ju inte mycket när apartheiddiktaturen Sydafrika hade det tex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.