Edward Riedl (M)

LO har receptet för ekonomiskt kaos

Fackförbundet LO går nu ut och kräver ofinansierade statliga utgiftsökningar på 70 miljarder kronor. De vill använda dessa pengar för att bl.a. höja a-kassan så att det blir mindre lönsamt att arbeta. LO påstår dessutom att det skulle leda till fler jobb. Det här är istället receptet för ekonomiskt kaos. Problemet är att olika delar av detta krav finns i olika delar i olika utsträckning i de tre olika röd-gröna partiernas förslag.

För att långsiktigt hävda svensk konkurrenskraft och därigenom fortsatt högre löner här än i omvärlden så måste vi fortsätta stärka arbetslinjen och få in fler människor på arbetsmarknaden – Inte färre.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Leif

    Du tror verkligen att du pratar med idioter. konkurrenskraft och höga löner går inte ihop och man ser ju redan era åtgärder för att kunna sänka lönerna. Arbetsfientliga partiet borde ni heta.

  2. JonasE

    Alliansens försämringar av A-kassesystemet gav ju inte fler jobb, så en förbättring av A-kassan lär ju knappast ge färre jobb enligt samma logik, men däremot ge en drägligare tillvaro för det som har svårt att få jobb, men denna grupp vill ni väl i vanlig Alliansordning fortsätta sparka och skylla problem på !!.

  3. Riddle

    Meeeeeeeeeeeen hur kan man vara så högavlönad som dig riedl och ändå inte veta att LO INTE är ett fackförbund?!
    Ditt inlägg i övrigt var oerhört korkat och nånting som resten av moderaterna garanterat tar avstånd ifrån.

  4. John

    Fler människor i Slavarbete typ Fas-3 . Det är receptet i ditt parti . Ser fram emot en valförlust för M 2014. Håller med Leif ” du tror tydligen att vi är idioter” men egentligen är det tvärs om .

  5. Funderaren

    Eran politik funkar dåligt som vanligt.Snart är er tid ute och man hoppas att ni aldrig kommer återkommer någonsin.

  6. Hasse

    Jag kan förstå att ni kallar det kaos och mindre lönsamt att arbeta så men vill NI inte förstått innebörden av a-kassan.

    Visst finns det de som utnyttjar systemet, men det gör det med alla system. Att t.ex höja pensionsåldern får NI inte in fler unga i arbete samt att många redan idag inte förmår att jobba till 65 års ålder.Kolla statistiskt hur det ser ut på arbetsmarknaden. Bara för att ni bytt till nya moderaterna så innebär inte det att ni bytt ideologi. Jag tror på kollektivet , alla bidrar och alla får . Varför är Ni så emot att staten äger ? Det staten äger får staten igen i inkomster, alltså mer till folket. Vill ni ha egna lösningar
    är det upp till Er. Att sänka arbetsgivaravgiften är att ta från folket på golvet , då det är VI som avstått lön för det.
    I huvet på en icke moderat

  7. stefan

    ”Fackförbundet LO”!!!??? Ha ha ha ha ha ha!! Ett fint exempel på din totala okunskap. Helt otroligt. Ibland undrar jag verkligen….
    Och sedan återkommer vi till en av dessa (M)-lögner. Höjd a-kassa gör det INTE mindre lönsamt att arbeta!!!!!!!!!!!!!! Jisses, försök förklara hur du tänker där!
    Du kan sedan fortsätta och förklara hur det skulle kunna bli ”ekonomisk kaos” med en höjd a-kassa. Skall bli oerhört spännande (och vansinnigt lustigt) att ta del av dina tankar.
    Men det roliga lär man ju inte få vara med om – du verkar ju helt ha slutat kommentera kommentarerna – vilket i och för sig inte är så konstigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.