Edward Riedl (M)

Kärnkraften är nödvändig för svensk industri

Några företrädare för svensk industri har i DI skrivit en gemensam debattartikel om nödvändigheten för svensk basindustri att ha konkurrenskraftiga elpriser. För att klara det är fortsatt kärnkraft det enda inom överskådlig framtid. Sverige har det högsta löneläget i Europa, en stark kronkurs men traditionellt konkurrenskraftiga elpriser vilket varit nödvändigt för vår elintensiva basindustri. Osäkerhet kring kärnkraftens framtid i Sverige skapar osäkerhet för alla de företag som direkt eller indirekt sysselsätter 100 000-tals människor i Sverige. Med fortsatt alliansregering 2014 är det tydligt att kärnkraften blir kvar. Men S, V och MP har antingen inte gett tydliga besked i frågan eller vill till varje pris avskaffa svensk kärnkraft vilket allvarligt skulle hota själva ryggraden i svensk ekonomi.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Kära läsare, Alliansröstare som opposition, kan Ni gissa författaren till nedanstående rader, kan ju säga att det är en person, som med bra lön,anställd av staten och på folkets förtroende som skrivit detta. Med förstroende anser jag själv att man ska hålla sig till sitt ord, och har man inte tiden som denne författare påstår,så kanske man ska göra tjänsten åt folket, istället för sortsätta skriva en massa annat, här kommer texten, gissa författaren:

  ”Jag kommer med jämna mellanrum att kort beskriva hur min blogg fungerar då en del kommentarer frågar efter det på olika sätt. Min ambition är att med en eller flera bloggar per dag beskriva mina politiska åsikter i olika frågor, mina kommentarer kring händelser i Sverige och världen samt ibland vara mer personlig och jordnära. Detta för att så många som möjligt ska tycka min blogg är intressant. Jag har också som ambition att besvara alla kommentarer. Dock inte samma dag längre eller ens inom ett par veckor vilket jag tidigare försökt. Istället samlar jag upp och besvarar kommentarer ungefär en gång i månaden. Min tid räcker helt enkelt inte till att göra på annat sätt. Jag tar också in alla kommentarer som inte bryter mot någon lag eller är högst olämpliga. Jag har hitintills bara tvingats neka en kommentar i samråd med VK och polis. Kontakt från polis togs också med den som hade skrivit kommentaren. Det var på inget sätt hot mot min person bakom detta utan omtanke om den som skrivit kommentaren.

  Att det tar tid innan jag svarar ska alltså inte ses som att jag inte bryr mig eller saknar argument. I mer brådskande fall hänvisar jag till min riksdagsmail.

  Läs gärna någon av mina tidigare bloggar om hur min blogg fungerar här och här.

  Notera gärna att kommentatorer som t.ex. If dyker upp i varje sådan blogg och kommenterar och sedan verkar oförstående till varför det tar lite tid innan svar kommer och vad det kan bero på.”

 2. JonasE

  Osäkerheten för kärnkraftens framtid har ju Alliansen till stor del själv skapat med sin interna överenskommelse, som är så luddigt utformad att både kärnkraftsmotståndarna och kärnkraftsförspråkarna säger att deras linje är gynnad av den….men skippa eget ansvar, och skyll opposionen i vanlig Allians ordning, för det är det enda ni tycks ha kvar av er politik !!.

 3. Mr Cool

  Edward, du har alla rätt när du hävdar att billig energi är en nyckelfaktor för vår industri. Jag påstår att det även är viktigt att medborgarna inte pungslås av horribla elpriser. Mot den bakgrunden är satsningen på vindkraft obegriplig eftersom den är i särklass dyrast och varje kWh måste SUBVENTIONERAS. Vindkraft kräver även s.k. reglerkraft från annan energiform för att fungera. Danmark har mycket vindkraft och Europas dyraste el.

  Vårt samhällsbygge och välstånd bygger på årtionden av livskraftiga företag och arbetande medborgare som betalar in skatt. Nu väller det in folk som skall dela välståndet utan att ha bidragit med en krona varav många heller inte kommer att göra det framledes heller. Medborgarskap och uppehållstillstånd delas ut som konfetti för att ni politiker skall få leka Flotta Viktor med våra skattepengar. Arbetslösheten kommer ni aldrig att få bukt med nu då analfabeter blir allt vanligare och skolresultaten sjunker i takt med detta. Som grädde på moset så öser ni förmåner över illegala flyktingar som inte ens skall vara här utan utvisas. Det är kanske ett resultat av M:s samarbete med MP som har den i särklass högsta knäppgöksfaktorn. Du vet dom som har föreslagit att man skall ha en röd plastbit på vapenattrapper för att undvika missförstånd vid bankrån. Det förefaller som om ni politiker lever efter devisen ”ju mer olika vi är desto roligare har vi tillsammans”. Att ni sen själva inte vill bo i Rosengård eller i Tensta är mot den bakgrunden anmärkningsvärt. Det är nästan så jag önskar SD en stor framgång i kommande val så ni får er en knäpp på näsan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.