Edward Riedl (M)

Öppen debatt om invandrar och flyktingpolitiken är nödvändig

Idag har jag inne en debattartikel i VK som handlar om att vi måste börja våga prata om problem och utmaningar med invandrar och flyktingpolitiken. Om inte vi som tror på en fortsatt generös invandrar och flyktingpolitik orkar ta i frågan av risken att stämplas som rasister kommer vi att lämna hela spelfältet öppet för helt andra krafter i samhället. Vi måste helt enkelt kunna berätta om både det som är bra samtidigt som vi tar utmaningarna på största allvar. En öppen debatt är nödvändig även i den här frågan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Håller helt med, men då redovisas kostnaderna för invandringen, vad invandrarna får för ersättning här i Sverige, menar får de barnbidrag,etc, kontra vad FAS 3 folk får, eller är detta ointressant?

  2. Harry Palo

    Det kan inte vara rimligt att Sverige ensam måste föra en generösare flyktingpolitik än övriga europeiska stater. Det gagnar varken oss själva eller de som tar sig hit att denna fråga inte kan debatteras utan man direkt avfärdas som rasist.Helt nyligen tog riksdagen beslut om att papperslösa ska ha lägre patientavgifter än övriga.Den sortens beslut sänder signaler till
    vår omvärld som ökar på antalet personer som söker sig till vårt land. Många av landets kommuner slår ifrån sig och klarar inte av en fortsatt hög flyktingmottagning.
    Jag tänker på våra fattiga inlandskommuner som på 30 år har halverat sin befolkning och som tvingas till nedläggningar och indragningar av den sociala servicen till medborgarna.
    Riksdagens svar är lagstiftning som tivngar kommunerna att ta emot flyktingar.
    Jag tror att om den här frågan fortsätter att beläggas med munkavle kommer det förutom att stödet till SD ökar att leda till stora slitningar i samhället.

  3. Claes

    Hej!
    Vad är det du vill diskutera? Antalet invandrare, hur många invandrare vi tål eller vilket tak? förtydliga det gärna. Jag förstår inte riktigt ”vi måste våga prata”, jag tycker inte vi gör annat. Ni i alliansen har gått till val på arbetslinjen, bryta utanförskapet osv, har ni missat nysvenskar i analysen? Hade gärna sett en diskussion om hur minskar vi tiden från PUT till anställning, Hur bryter vi utanförskapet? hur minskar vi segregeringen? hur invandrare diskrimeras pga namn och religion på svenska arbetsmarkanden, och vad politiker anser att det går att göra åt det.
    Tack för mig=)

  4. JBH

    Nu hänger jag inte med?! Invandringen är ju bra för Sverige? Varför skall vi då dela med oss med övriga Europa? Din matematik går ju inte riktigt ihop? Om det är lönsamt med invandring, varför skall vi då dela med oss?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.