Edward Riedl (M)

Lite boktips i hängmattan eller solstolen

Igår skrev jag om vikten att läsa böcker och det glädjande i att vi handlar mer böcker i Sverige. Så idag tänkte jag bjuda på några lästips i hängmattan eller solstolen nu under sommaren. Det är några av de böcker jag själv hunnit läsa.

 

Världskrig Z skriven av Max Brooks.

Den går nu som biofilm och jag läste den i början av sommaren. Den uppskattas nog av fler än de som gillar zombier på film och i böcker. Den är skriven genom intervjuer efter zombiekriget som nästan utplånade mänskligheten. Huvudpersonen åker världen runt och intervjuar olika personer. Den är givetvis spännande men har också ett djup för den som är intresserad av samhälle och politik. Hur reagerar individer och samhällen på stora katastrofer. När överger mänskligheten de värden som är själva grunden för moderna mänskliga samhällen. Helt klart läsvärd i hängmattan i sommar. Läs den innan ni ser filmen är alltid ett bra tips.

 

Att vara med henne skriven av Alex Schulman.

En bok man blir lite glad av att läsa faktiskt. Den tar bara ett par timmar att ta sig igenom och ger faktiskt inblick i en annan människas liv under en kort och viktig period i hans liv. Självutlämnande och prestigelös. Kommer sannolikt inte att gå till litteraturhistorien men trevlig läsning ett par timmar i hängmattan.

 

Jag är Zlatan Ibrahimovic berättat för David Lagercrantz.

För att gilla den här boken behöver man inte vara det minsta sportintresserad. Det är en riktigt härlig och varm historia berättat av en av Sveriges största idrottsprofiler. Jag läste den förra sommaren men läste faktiskt om den igen den här sommaren. Lös den är mitt tips. Du kommer inte att ångra dig.

 

Moment 22 skriven av Joseph Heller.

Det är den andra boken jag läst om denna sommar. Det här är en bok alla borde ha läst. Den utspelar sig under andra världskriget och huvudpersonen vill inget hellre än att slippa åka ut på farliga uppdrag med sitt bombplan. Det är där moment 22 kommer in. Om man är tokig kan man bli förd ur aktiv tjänst. Men man måste då själv be om att bli förd ur aktiv tjänst. Ber man om att bli förd ur aktiv tjänst kan man inte längre anses som tokig eftersom det är ett friskhetstecken att inte vilja utsatta sig själv för dödsfara och döda andra. Har du inte löst den så är det bara att göra det. Mycket bra bok.

 

Det var en liten blandning av vad jag hunnit läsa på lediga dagar i sommar och som jag kan rekommendera.

 

Edward Riedl (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.