Edward Riedl (M)

Homosexualitet provocerar fortfarande år 2013

Ryska nazister lockar via dejtingsidor unga homosexuella män till sig för att misshandla och tortera dem. Det filmas och läggs sedan ut på internet. Motståndet och hatet mot homosexuella i Ryssland är utbrett. Det har länge varit olagligt att öppet visa sin homosexualitet i Ryssland för landets medborgare. I slutet av juni skärptes den ytterligare när president Putin undertecknade en ny anti-gay lag där det nu även är olagligt för utländska besökare att öppet visa sin homosexualitet. Tyvärr är det inte bara i Ryssland som homosexualitet provocerar år 2013 även om det där är så tydligt att ingen kan missa det. Det sker dessvärre i stora delar av Europa i olika utsträckning. Människors självklara rätt att bestämma med vem man vill leva borde inte provocera människor i moderna samhällen. Men tyvärr ser det fortfarande ut så. Som politiker har vi ett ansvar att se till att lagstiftningen inte diskriminerar och begränsar människor samtidigt som vi alla som medborgare kanske har det allra största ansvaret för hur vi beter oss mot varandra.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Lars

    Givetvis bra att du tar upp dessa svinerirer som heterosexuella män begår dagligen mot – främst- förhatliga homosexuella män. Föga förvånande så tycks nynazzar och fundametalistiska självsäkert utlevda kristna karlar ha funnit varandra i denna brunfärgade sängkammarhalm. Frågan är ju då hur rymlig ska den viktiga religionsfriheten få vara? Ska det vara ok att kasta sten, ägg och fekalier publikt mot människor som inte har samma sexuella läggning som man själv i skydd av privatvald- hemmifrån inlärd ”tro” och sen hävda att detta är ”Guds vilja”? Även i sverige så har vi ju sett detta. Nynazzar stödmarcherade ju med Åke Green – i TV efter han blivit friad från anklagelsen om hets mot folkgrupp med sin – världsspridda hatpredikan mot homosexuella män. Vad homosexuella män gjort den frikyrkliga amatörpredikanten för ont för att förtjäna att bli bespottade och smutskastade publikt- inför hela världen, förtäljer inte historien. Och där är vi. Var var du där och protesterade mot den hemska ”kristna” människosynen? Är det inte lite väl sent att – nu så här senare- försöka knipa politiska poäng i en viktig debatt som du förr- så vitt jag vet- publikt vänt hela ryggen till. Välkommen ut på banan här Edvard 🙂

  2. loLipop

    Och ni idioter som stry Sverige ska in och ändra i Ryssland men ni kan ju börja med att stoppa deras flygövningar över Sverige och börja ta lite ansvar i stället för att snacka massa skit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.