Edward Riedl (M)

Regionalt flyg diskuterades i Stockholm

flyg

Igår var det möte på Europahuset i Stockholm om de regionala flygplatserna. Eu arbetar just nu fram ett förslag om hur stöd till flygplatser och drift av flygplatser ska se ut i framtidens Europa. Det har funnits en hel del oro ute i landet kring vad det skulle kunna innebära för Sverige med stora avstånd och många mindre flygplatser som är helt livsnödvändiga. Gårdagens möte var på flera punkter väldigt klargörande men fortsatt arbete återstår. Alliansregeringens ståndpunkt är glasklar. Vi i Sverige ska fortsatt ha kvar vår flygplatsstruktur. Det innebär att det är utifrån dessa utgångspunkter som vi nu arbetar. Det största hotet mot nuvarande struktur är inte EU:s förslag utan S, V, MP som tillsammans med SD vill backa reformen om flygtrafikledning vilket kommer att leda till höga kostnader utan att säkerheten blir bättre.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.