Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget kommer att bli en viktig…

Jobbskatteavdraget kommer att bli en viktig fråga i valrörelsen. Det handlar både om privatekonomi för alla som arbetar och vägval för samhällsekonomin. De fyra redan genomförda jobbskatteavdragen har inneburit mellan 70 000-100 000 nya jobb enligt KI. Samtidigt som vi sänkt skatten för alla som jobbar så har statens skatteintäkter trots det ökat eftersom det idag är fler som jobbar. För en helt vanlig familj där båda arbetar har man idag 40 000-50 000 kronor mer kvar i plånboken varje år när skatten är betald. Jobbskatteavdragen kommer att bli en viktig fråga i valrörelsen eftersom de röd-gröna partierna i grunden är emot dem.

Edward Riedl (M).

13 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Nej, Edward. Det är med jobbskatteavdrag som med drinkar. De första en-två ger fantastisk tillfredsställelse. Tredje o fjärde kan kanska förlänga välbehaget om de kommer i lagoma doser. Men vid femte somnar man. Skattesänkningen för ålderspensionärer med 50 kr är en förolämpning mot denna grupp. Alkoholskattehöjningen är helt fel. Danmark sänkte nyligen sina alkoholskatter.
  Tyskland (dit vi ofta far och handlar, tack EU) har en ölskatt på 80 öre och den höjs aldrig.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Här har vi olika uppfattningar Ulf! Så länge jobbskatteavdragen sker i ett högskatteland som Sverige så ger de god effekt vilket det mesta också visar. Sedan är 50 kr inte mycket pengar. Men sätt in politiken i ett sammanhang där svenska pensionärer fått flera skattesänkningar som gett dem ökad köpkraft samtidigt som de flesta pensionärerna i omvärlden fått minskad köpkraft.

 2. Stefan

  Icke sa Nicke! Det där är bara gissningar. Du kan inte på något sätt bevisa detta. Typiskt moderat duperingsförsök. Att det är fler som jobbar nu än vad det var -06 är inte beroende på er politik. Det brukar faktiskt bli fler och fler som jobbar…… Oavsett regering. Men du har rätt i en sak – jobbskatteavdraget kommer att bli en fråga i valet. Men inte till er fördel. Långnäsa……

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Det du säger stämmer inte. Under den förra krisen försvann 500 000 jobb i Sverige och under den här krisen försvann det miljontals jobb i omvärlden samtidigt som vi fick 200 000 nya arbetstillfällen.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Inte alls. Jag utgår från officiella siffror vilket du i artikeln ser att jag hänvisar till. Du kan givetvis ogilla nuvarande regering. men i sak har du här fel. Sedan borde du kanske fundera på om dina argument verkligen blir bättre för att du beter dig otrevligt.

 3. Ante Johansson

  Jobbskatteavdragen har kostat 70 miljarder och gett 100 000 jobb. Det blir en kostnad på 700 000 kr för varje nytt jobb. Jobben skapade med hjälp av jobbskatteavdragen kan inte ha ökat statens skatteintäkter.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu försvinner ju inte pengar så som du beskriver. De hamnar ju tillbaka hos alla de som jobbar vilket du missar.

   • Ante Johansson

    Du måste ha missuppfattat mig. Jag påstår inte att pengarna har försvunnit. Jag menar att du har fel när du påstår att jobbskatteavdraget gett högre skatteintäkter. Det är matematiskt omöjligt när varje skapat jobb krävt en skattesänkning på 700 000 kr.

 4. JonasE

  Låna för skattesänkningar som mest gynnar de rika i slutändan är inte mycket till vettig politik, då man för samma peng skulle kunna göra en tiodubbling av den summa som regeringen satsade på järnväg år 2013, eller bygga160 kilometer järnväg, eller anställa 38 051 undersköterskor, eller 27 294 barnmorskor, eller 32 299 grundskolelärare, eller 9 761 gymnasielärare, eller lite av varje från ovan nämnda som alla skulle göra mer nytta en ett 5:e jobbskatteavdrag !!.

  Så alternativen till Jobbskatteavdraget är ju att skapa fler arbeten, och vad är då viktigare ??, fler i arbete ??, eller de gynna de som redan har jobb ??.

  Men Alliansens tycks gilla att det blir fler och fler fattiga arbetslösa och sjuka, då det bevisligen är resultatet av Alliansens politik !!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Utifrån ditt sätt att argumentera är högre skatt alltså alltid att föredra framför lägre. Då borde ju ditt mål rimligen vara 100% skatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.