Edward Riedl (M)

Båtflyktingar på Medelhavet

Människosmugglare tar ordentligt betalt för att föra människor från konfliktområden till trygghet i Europa. Många säljer allt de äger och har och åker i små överfulla båtar över Medelhavet med förhoppningen att tillsammans med sina familjer kunna bygga nya liv i Europa. Tyvärr mister många livet innan de ens når fram till Europa och även för de som kommer fram väntar många prövningar och risken att skickas tillbaka till de länder varifrån de från början kom. Det är självklart att Europa även framgent ska ha en reglerad invandring. Men Sverige måste nu ta ledning i det politiska samtalet i Europa kring unionens flyktingpolitik och flyktingmottagande för att minska möjligheterna för människosmugglare att tjäna pengar och därigenom utsätta människor för livsfara och omänskligt lidande.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. JonasE

    Ni som aktivt skurit i biståndsbudgeten, och inkluderat annat än just bistånd i detta, såsom flyktingmottagande och ministerlöner, bidrar ju också till att öka denna flyktingvåg då ni snor biståndspengar som just är till för att dom flyktingarna skall kunna klara sig ”hemma” istället…..klassiskt ”Alliansresonemang”, som inte ser annat än till hur mycket skatt man kan sänka, och hur mycket pengar man kan försnilla från allt annat för att kunna sänka skatten än mer !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag har kommenterat detta förut. Jag menar att det är rent trams att försöka göra politik av detta. Det är samma skattebetalare som betalar för alla delar och de ska också ses i det sammanhanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.