Edward Riedl (M)

VK+ är fel tänkt

Jag brukar vanligtvis välkomna nytänkande och utveckling. Jag förstår också VK och andra tidningars behov av att få intäkter för att kunna bedriva sin verksamhet. Så egentligen borde jag inte ha något problem med det här. Men jag tror att det kommer att innebära att allt färre människor kommer att ta del av nyheterna istället. Jag tror inte VK eller andra lokaltidningar som redan genomfört betaltidning på nätet i olika utsträckning kommer att få fler betalande läsare. Istället kommer allt färre medborgare att ta del lokalnyheterna och istället styra om till andra alternativ för sin nyhetskonsumtion. Dessutom har VK+ gått betydligt längre än t.ex. aftonbladet.se som har i princip alla nyhetsartiklar öppna. I VK+ var de flesta nyheter låsta för den som inte är prenumerant.

 

Jag tror tyvärr att VK+ är fel tänkt. Det kommer att leda till mindre intresse för nyheter eller att mediekonsumtionen sker på andra sätt. Kanske en blandning av de båda. Jag har alltid haft prenumeration på både VK och VF och kommer därför fortsatt att kunna ta del av alla nyhetsartiklar. Jag förstår dessutom behovet av intäkter för VK. Jag hoppas verkligen jag har fel. För levande lokal nyhetsförmedling i konkurrens är avgörande för demokratin.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Anders

    Instämmer helt. Det gäller särskilt yngre generationer och studerande som knappast avvarar 179 kr i månaden. I slutändan kanske annonsörerna kommer säga ifrån?

  2. Lennart Holmlund

    Man kan ju fråga sig om det är lönt att blogga i framtiden om inte andra än de som har en prenumeration kan läsa bloggen

  3. Andreas

    Håller med dig till fullo! Jag kommer söka mig till andra nyhetssidor hädanefter (jag vet många fler som bojkottar vk.se) vk.se är färdigläst för mig. Jag konsumerar väldigt mycket nyheter varje dag och hädanefter blir det sidor som Aftonbladet, DN och Expressen… Dom lokala nyheterna får jag helt enkelt läsa på norran.se. Fy och skam till VK redaktionen, men dom kanske går tillbaka när dom ser siffrorna på hur många som slutar att gå in på vk.se för besökarantalet kommer minska ganska rejält är jag helt övertygad om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.