Edward Riedl (M)

Mer pengar till välfärden med alliansen

Sedan alliansregeringen tog över regeringsmakten har skatteintäkterna ökat med 130 miljarder kronor och rensat för inflation så är ökningen fortfarande 40 miljarder kronor. Det är 40 miljarder kronor varje år som vi kan använda till vår gemensamma skattefinansierade välfärd.

 

De resurser som läggs i Sverige på skola och utbildning, på hälso- och sjukvård och på omsorg för äldre och funktionsnedsatta, har ökat. Det finns olika sätt att mäta detta på. Beroende på vilket man väljer, är ökningen 40 till 70 miljarder kronor mellan 2006 och 2012, rensat för inflation.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Daniel

    Du har hävdat det här förut utan minsta källa. Logiken säger dessutom tvärtom, ni sänker skatterna konstant så hur kan de då öka? Jag vill se lite källor, tills dess är allt du säger ren och skär lögn precis som allt du sagt hittills. Populistiskt trams.

  2. JonasE

    Som vanligt så är det absoluta tal ni i Alliansen svänger er mer, och även om ni inflationsrensat detta, så har skatteintäkterna minskat med 4,5% i förhållande till befolkningsmängden, och då är det i praktiken MINDRE pengar till välfärden och inte mer som ni ljuger om !!.

  3. Ante Johansson

    Du har missat att Sveriges befolkning har ökat med ca 500 000 sedan 2006. Detta är en ökning med 5 procent. Räkna om och ta med även befolkningsökningen i din beräkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.