Edward Riedl (M)

Nu väntar vi på granskningen av alla andra partiers företrädare och deras anhöriga

Lokalmedia och i det här fallet VK driver återigen tesen att kvinnor som är gifta eller tillsammans med lokala moderata politiker i Västerbotten blir anställda enbart på grund av kopplingen till sin man. De män som skriver artiklarna och de arga insändarna, för det är oftast män, kan omöjligt se att dessa kvinnor på egna meriter kan bli anställda i offentlig verksamhet i Västerbotten. Jag tycker det vittnar om en dålig syn på kvinnor. Tänker sig VK i det här fallet att den som lever med en politiker bör ha förbud mot att jobba i offentlig sektor? För i sådant fall väntar jag med spänning på när de andra partierna ska genomgå samma granskning som moderaterna. Det lär sannolikt handla om hundratals personer i Västerbotten som jobbar i offentlig verksamhet och är gift, sambo eller har andra släktband med någon som är politiskt förtroendevald.

 

Läs artikeln här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Hans Jonsson

    Granskning eller ej, jag menar att det visar dåligt omdöme av de aktuella personerna att försätta sej i sådana situationer. Jag har jobbat i många år som personalchef/direktör i stora företag, nationellt och internationellt, partners på seniora positioner i ”samma organisation” är uteslutna hos de flesta.

  2. svajet

    Men snälla Riedl. Det handlar om de både kvinnor och män, Säkert mycket kompetenta, som aldrig fick chansen att söka en offentlig tjänst på lika villkor. Skäms moderater.

  3. lf

    Att Riedel nu väljer ytterligare att göra tillsättningen av en omvärldsstrateg till jämlikhetsfråga. Mycket märkligt.De medborgare som har försökt få reda på hur anställningen gått till de är ”arga insändare” och följaktligen kvinnomotståndare.Jag kan bara svara för mig själv men ni tänka er att Riedel gör en sån svepande anklagelse mot människor som vill få information.
    Sen fortsätter Riedel att säga att män omöjligt kan se kvinnor på ” egna meriter” få anställning i offentlig tjänst.
    Jag försökte få en ledande politiker i folkpartiet (Peder Westerberg) att tala om vad han visste om hur anställningsförfarandet hade gått till.
    Vad blev svaret ”vi i folkpartiet skall ta upp det i fullmäktige”.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag noterar fortsatt att de flesta arga är män som inte hade problem när en manlig chef anställdes på samma sätt i Umeå kommun. Nu var det en man och han var inte moderat. Jag tror jag lokaliserat vad ilskan hos dig m.fl. handlar om.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tycker mig inte ha några sådana problem. Men jag välkomnar en medial granskning av de andra partierna enligt samma modell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.