Edward Riedl (M)

Brottsligheten har minskat i Sverige under alliansens tid vid regeringsmakten

De fyra oppositionspartierna S, SD, V och MP fortsätter att svartmåla Sverige. Det är grovt felaktiga bilder av Sverige de försöker måla upp. Igår var det SD som påstod att brottsligheten ökat i Sverige. Enligt Brå (Brottsförebyggande rådet) har antalet personer som utsatts för brott minskat från 12,1 procent av befolkningen 2006 till 11,6 procent fem år senare. Egendomsbrotten har minskat ännu snabbare under samma period. Även om antalet anmälda brott ökar innebär det inte automatiskt att antalet brott ökat. Vi jobbar hårt politiskt för att mörkertalet ska minska när det gäller brott i nära relationer. Många kvinnor anmäler inte sina män när de blir misshandlade. Vi vill fortsätta öka antalet kvinnor som anmäler. Det innebär inte att brottsligheten ökar utan att vi kan uppdaga fler brott. Faktum är att under alliansens tid vid regeringsmakten har vi satsat stora resurser på att stärka rättsväsendet. Det har inneburit många fler poliser och tryggare medborgare enligt de mätningar som görs.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

  1. Leif

    Har ingen koll på hur ni jobbat mot brottsligheten men med tanke på hur ni gömmer sjuka och arbetslösa och läser sista tidens debatt om våldtäkter så får man insikt.

  2. "Dosan"

    Källa till dessa påståenden? Finns det nån oberoende (läs: ej sponsrad av borgerliga pengar) forskning som styrker dina påståenden?

    Tills du presenterar underlag kan jag bara anta att du gör som alla borgare gör konstant, dvs ljuger.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns forskning från hela västvärlden som visar den generella utvecklingen. Sedan är det våra myndigheter som står för faktan. Tror du inte på dessa blir diskussion rätt meningslös.

    • N-O

      Om du tittar på just ”andel som utsatts för brott mot enskild person” så stämmer det .
      Men om man tittar på något annat än just denna rubricering blir det dystrare läsning .

      Allt är en tolkningsfråga , KD hävdar ju att den ökade arbetslösheten sedan alliansen
      tog över beror på att det är fler som VILL arbeta , inte att fler blivit uppsagda….

  3. Patrik

    Er politik är precis som att läsa en kvällsblaska. 87 miljarder i underskott har knappast gett mindre brottslighet. Men du kan trösta dig med att min röst inte kommer att läggas på vänstern och framför allt inte på er i alliansen.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Sverige har Europas mest välskötta statsfinanser och har trots finanskris och lågkonjunktur minskat statsskulden.

  4. Uffe N

    Spontant undrar jag hur säker den minskningen är: 0,5 %-enheter känns som en väldigt liten marginal för att säga något. Jag skulle, i bästa fall, kalla det för en början till en nedåtgående trend.

    LG: Det ER skriver om är inte antal brott i absoluta siffror, utan hur stor andel av befolkningen som drabbats av brott under ett år. Den siffran kan mycket väl minska medan det faktiska antalet brott ökar: med ökande befolkning kan antalet brott öka men brottsligheten som andel av befolkningen kan minska.

  5. Per A.

    Brottsligheten verkar förvisso ha minskat under Alliansen, men det gjorde den vad jag vet under förra regeringen också.
    Att brottsligheten minskar verkar vara en generell långsiktig trend i västvärlden, och alltså knappast något som enskilda svenska regeringar kan ta på sig äran för, oavsett partifärg.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du har till viss del helt rätt. Samtidigt så innebär våra satsningar på fler poliser och förstärkningar av hela rättsväsendet att tryggheten kan öka och fler få hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.