Edward Riedl (M)

Bra om politiskt våld straffas hårdare

Flera alliansföreträdare vill höja straffen på hot och våld mot politiskt förtroendevalda. Jag tycker att det är rimligt att vi går den vägen. All brottslighet som inte bara riskerar den hot och våld primärt riktar sig till utan också samhället i övrigt bör givetvis straffas hårdare. Den som hotar en förtroendevald hotar inte bara den enskilde utan hela vårt demokratiska samhällssystem. Det bör givetvis synas i hur allvarligt samhället ser på den typen av brott.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

  1. John

    Jag håller fullständigt med . Dessutom straffa alla politiker som lovar vid val och efteråt inte kan hålla vad de lovat , så slipper vi föda allt Drägg som klamrar sig fast via lögnen i politiken.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu har vi val till att tillsätta och avsätta regeringar i Sverige. Jag tycker det är en bra ordning.

  2. John

    Samma dag kan vi läsa i VK att brottsligheten ökar . Tala om att du läser verkligheten som Fan läser bibeln .

  3. JonasE

    Man borde räkna in i politiskt våld att sparka på genom att försämra för de svaga i samhället…..Oj vad ni I Alliansen skulle straffas hårt i så fall !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Men snälla du. Sverige har ett av världens, om inte världens, mest omfattande trygghetssystem. Lägg ner.

  4. E

    En lag borde införas som förbjuder politiker att ge löften de varken kan eller har en tanke på att hålla. Det borde innebära fängelse när ni politiker lovar saker som ni inte tänker infria, enbart för att ni vill få röster. Men det kommer aldrig hända, för då kan ni inte utföra era ”jobb” längre.

    Dagens politiska system är ett skämt. Makteliten vill låta oss vanliga medborgare tro att vi faktiskt har någon makt överhuvudtaget. Tänk så hemskt om medborgarna skulle börja vakna upp. Tänk om de skulle inse att dagens politiker är överbetalda, att de har för mycket makt över individen och att vi har oerhört många myndigheter som inte borde existera, som bara slösar pengar. Tänk om de börjar inse hur mycket det fifflas inom politiken, där politiker försöker sko sig själva genom att ge sig själva diverse förmåner.

    Intressant hur ni vill höja straffen brott som begås mot just er, varför inte höja straffen för alla vålds brott? Vad gör dig bättre än mig egentligen? Därför att någon person har lagt en liten lapp med ditt namn på i en låda? Bra att veta.

    Passa på och skydda er så gott det går. Historien talar dock sitt tydliga språk, det går inte att skydda sig när ”pöbeln” vaknar upp.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag är inte bättre än dig eller någon annan. Men den som utsätter politiker eller myndighetspersoner för vissa typer av brott begår inte bara brottet mot personen utan också systemet. De av oss som inte tror på anarki utan den samhällsmodell vi idag har bör slå vakt om att alla kan och vågar utföra sina uppgifter. Annars hotas grunden till det samhälle de flesta av oss vill ha.

      Du låter mer som en som drömmer om stalintidens utrensningar och ”folkliga demokrati” (läs gatans lag och diktatur).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.