Edward Riedl (M)

Japan överger inte kärnkraften

Japan har nu börjat svänga om kärnkraften. Efter katastrofen i Fukushima så skulle Japan stänga ner all sin kärnkraft. Nu verkar det som om Japan tänkt om och tänker fortsätta se kärnkraften som en viktig del av sin energiförsörjning. Sannolikt har de konstaterat att de ekonomiska konsekvenserna blir för stora vid en eventuell avveckling utan bra alternativ. I Sverige kommer kärnkraften inom överskådlig framtid att vara en viktig del av vår energiförsörjning. Att avveckla kärnkraften utan bra alternativ skulle kosta i både jobb, tillväxt och välstånd. Den och de partier som vill avveckla kärnkraften måste kunna ge svar på vad som ska användas istället. Kolkraft är inget bra alternativ.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.