Edward Riedl (M)

Ri(S)k för smutsig valrörelse

Att det ständigt pågår alla former av smutskastning på sociala medier är idag allmänt känt. Tyvärr gör nog partiaktiva och/eller partinära från samtliga partier sig skyldiga till detta. Men från detta är steget stort till att partier medvetet smutskastar sina politiska motståndare stort. Tyvärr ser det ut som socialdemokraterna tänker använda sig av LO för det arbetet. LO har stora ekonomiska resurser och har nu tagit fram en film, som sågats av bl.a. Sydsvenskan (läs den här), för att svartmåla Sverige och smutskasta nya moderaterna. När det gäller själva sakfrågan borde det mest besvärande vara för både LO och S att de klyftor de kritiserar till största del uppstod under den socialdemokratiska regeringen med Göran Persson. Samma sak gäller kritiken av påstådda neddragningar av antalet anställda i välfärdssektorn. Det skedde under den förra S-regeringen till största del. Faktum är att vård, skola och omsorg aldrig fått så mycket pengar som nu, infalationen medräknad.

 

Tyvärr bäddar det här för en smutsig valrörelse där S tar täten med hjälp av LO ivrigt påhejade av vänstersupprters på nätet som tar ut svängarna ännu mer. Jag hoppas verkligen att vi nya moderater både lokalt och nationellt inte tänker delta i detta som parti utan istället berätta vad vi vill göra om vi får väljarnas förtroende en tredje gång. Sedan kommer vi självklart att kritisera politiska förslag från S när vi inte håller med i sak. Men vi ska inte gå på person och syssla med smutskastning.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Pilens

    På er moderaters valarbete verkar det som om ni sitter i opposition inför det kommande valet.
    Går hela eran kampanj ut på att snacka skit om S som inte fått vara med och stryra på 8 år samt att skryta om 270000 nya jobb då arbetslösheten ökat från 7 till 8%?
    Inte undra på att M med sina marginaliserade stödpartier går mot en historisk valförlust.

  2. Carl-Axel Otterhall

    Hej Edward. Nu tar du upp något som är jätteviktigt för oss väljare. En saklig valrörelse är vad som önskas:) Är det så att det är rent sakfel i filmen t.ex. så är det er uppgift att offentliggöra vad som är rätt. Då kan det bli en bra debatt. Men det måste slås upp stort och inte bara i era bloggar!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Närmare valet kommer faktagranskningen medialt att öka och då slår förhoppningsvis den här typen av övertramp tillbaka på avsändaren.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det hjälper tyvärr inte mot stora partier som bestämt sig för att bedriva en smutsig valrörelse.

  3. ceko

    Oj, Oj Det där låter inte bra inför valet i höst. Finns det risk att Moderaterna kallar in soldater likt Ådalen 1931 för att hindra S och LO-väljare så de inte kan komma till valurnorna?

  4. lf

    Smutskastning,skitprat m.m har blivit en alltmera grov vokabulär hos hos ledande politiker.
    Jag tror inte att vi väljare vill ha politiker som väljer ett sånt språkbruk.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tror inte väljarna vill ha politiker och partier som smutskastar sina motståndare. De väljare jag möter vill att vi berättar sakligt vad vi själva vill göra i första hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.