Edward Riedl (M)

Så onödigt

Så onödigt! Idag dog en Djurgårdssupporter efter att ha misshandlats till döds på en fotbollsmatch. Matchen mellan Helsingborg och Djurgården urartade på läktaren och matchen bröts vid halvtid. Läktarvåld har ingenting med fotboll att göra. Det förstår bara för idrotten och idag dog en människa till följd av detta helt meningslösa våld. Det här är något som idrotten själv i första hand måste få bort. Vi kan aldrig acceptera att människor skadas och dör i anslutning till idrotten på det här sättet. Det är nu hög tid att städa bort läktarvåldet.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej.
    Det slår mig att det i dag finns stora likheter mellan fotboll och politik. Det finns huliganer och våldsbenägna extremister på båda ”planerna”. I det ena fallet tar man till våld för att man anser att människor håller på fel lag. I det andra fallet tar man till våld för att människor politiskt tycker annorlunda än en själv! Det här måste bara vara ett jättestort SAMHÄLLSPROBLEM!!!

    Det finns ju vad jag förstått rätt goda kartläggningar av huliganer – både bland fotbollshuliganerna och inom politikens huliganer. Hur försörjer de sig? Hur ser deras sociala liv och miljö ut? Vet ni politiker det?

    Jag lider något så oerhört med den mördade fyrabarnsfamiljen vars far blev mördad på väg till fotbollsmatchen i Helsingborg i dag. Spontant känner jag att Allsvenskan borde läggas ner. För i sommar i alla fall. Nu fattar jag att det inte skulle fungera rent ekonomiskt för klubbarna. Fast å andra sidan så om en vecka så är detta glömt för de flesta utom den drabbade familjen och huliganerna kan fortsättningsvis få hålla på med sina lekar. Och politikerna (Alliansen) står bara och tittar på och hänvisar till att detta är i första hand andras problem att lösa!!! SAMTIDIGT SOM VÅLDET HÄRJAR INOM POLITIKEN!!!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi lider båda med de som drabbas av det onödiga våldet. Vi måste göra mer och bättre på det här området.

  2. stefan

    Det som har hänt är tragiskt, onödigt och fullständigt oacceptabelt. Så långt är vi nog överens. Men som vanligt blandar du ihop verklighet och fantasi. För det första: Dådet inträffade INTE på en fotbollsmatch och det handlar INTE om läktarvåld!!!!!!!! Att matchen avbröts hade INGENTING med händelser på läktaren att göra! Försök i alla fall att ta reda på så enkla saker. Din trovärdighet stärks inte precis…..

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag har korrigerat det som var fel (tack) men inget ändrar min kritik över det onödiga våldet i samband med idrotten.

  3. €dor

    Sådär har man ju hållit på länge nu när de ska spelas fotbollsmatcher neröver. Speciellt Skåne verkar till stor del bestå av rasister och nazister. Skänk tillbaka det till danskarna slipper vi den där kostsamma landsändan och människorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.