Edward Riedl (M)

Sverige är världens bästa land att åldras i

Enligt Help Age International så är Sverige världens bästa land att åldras i både när det gäller äldres hälsa och deras ekonomi. Under Alliansens tid i Regeringen så har äldreomsorgen fått ökade resurser med 8 miljarder samtidigt som vi har sänkt skatten fem gånger för landets pensionärer. Vinner alliansen höstens val igen vill vi fortsätta göra världens bästa land för äldre ännu bättre.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

 1. Lennart Forsberg

  Statistik kan redovisas på olika sätt. Du väljer att redovisa den statistik som du tycker talar för Alliansens politik. Men dina ord är faktiskt felaktiga – för Sverige toppar varken statistiken över hälsa eller ekonomi. Så här ligger det till för Sverige enligt Global AgeWatch:
  Ekonomi: Plats 8
  Hälsa: Plats 7
  Arbete och utbildning: Plats 5
  Samhällets äldremiljö: Plats 5

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Allt sammantaget så är Sverige bäst. Vi är inte bäst i alla enskilda delar utan just sammantaget.

 2. ceko

  Vilket svammel.! Kan Du svara på frågan, varför skall pensionärerna betala högre skatt i jämförelse med andra grupper i samhället? Vänta inte med ditt svar innan nyår.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Jag tycker pensionärerna ska betala lägre skatt. Därför har alliansen sänkt skatten fem ggr för pensionärerna medan S sänkt skatten 0 ggr.

 3. lf

  Help Age International säger mig ingenting och du försöker göra dig politiska poäng om detta.Det är ungefär som du skulle säga att du är världens bästa Edvard Riedel.
  Det har väl varit mycket bättre att du gjort en undersökning bland pensionärer och deras organisationer.
  Men Edvard,tycker du att vi vanliga medborgare som är intresserad av politik och vill veta vad som händer i kommunen, kan få information typ via bloggen.Jag tycker att bloggen är ju ett utmärkt sätt att informera medborgarna vad som händer.Vad tycker du?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu är varken du eller andra tvingade att följa min blogg även om ni är varmt välkomna att göra det.

 4. N-O

  Det spelar ingen roll hur mycket pengar man tillför om miljarderna rinner ut
  ur landet till skatteparadis via diverse fiffel och båg……

  Hört talas om Caremablöjor eller ser du bara vad du vill ????

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu har vi gjort en hel del för att täppa till den typen av möjligheter att skatteplanera. Sedan är just blöjorna ett dåligt exempel på dålig kvalitet eftersom även kommunala gör på samma sätt. Men när det gäller kvaliteten så ska vi givetvis ha bra kontroll av både kommunala och privata utförare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.