Edward Riedl (M)

80 000 färre jobb med Stefan Löfven

I förra veckan skrev statsminister Fredrik Reinfeldt om vad socialdemokraternas politik med höjda skatter på jobb och företagande skulle leda till. Den samlade bedömningen är att deras politik skulle leda till 80 000 färre jobb i Sverige. Skulle de dessutom ta till sig av ytterligare skattehöjningsförslag på jobb och företag av miljöpartiet och vänsterpartiet så handlar det om ännu fler jobb som kommer att slås ut.

 

Under alliansregeringens tid vid makten så har jobben blivit 250 000 fler. Under samma tid så har t.ex. Danmark förlorat 140 000 jobb trots att deras befolkning vuxit med över 200 000 personer.

 

Läs mer här: http://www.dn.se/debatt/80000-farre-i-arbete-med-lofvens-politik/?brs=m

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

 1. John

  250 000 flera jobb med Alliansen , men ändå har arbetslösheten ökat från 6 till 8,5 % under er regeringstid . T.o.m. opinionssiffrorna visar att väljarna inte ens tror på det . Det måste kännas hopplöst för dig att försöka övertyga väljarna med ditt pladder eller tror du ens på vad du skriver i din blogg ?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu har du helt fel. Dessutom så går det att läsa i mina bloggar varför arbetslösheten inte minskat trots alla nya jobb. Det beror till stor del på hur man mäter.

 2. JonasE

  Då får jag föreslå att du kollar in följande länk som granskat detta påstående:

  http://viharraknatpadethar.se/2014/04/statsministern-medvetet-otydlig

  Där dom skriver som slutsats: ”Bristfälligheten i detta resonemang är nästan för uppenbar för att påtalas.”, efter att dom har kontrollerat med Moderaternas kansli hur dom ”räknat” !!.

  Så detta är ännu en i raden av det Siffertrixande(som inte håller för en närmare granskning) från Moderathåll, när skall ni hålla er till fakta ??.

 3. Kristofer

  Det där resonemanget slår man hål på hur lätt som helst. Höjda skatter ger inkomster till statskassan, som då kan användas till jobbskapande. Dessutom så är det väl Moderaternas egna prognoser som används, eran samlade uppfattning. Som lök på laxen är det en prognos av framtida reformer, och hittills har era prognoser slagit fel.

 4. Stoffe

  Det där stämmer ju inte. Ökade intäkter till statskassan kan användas till jobbskapande åtgärder. Dessutom hänvisar ni till era egna förväntningar på vad de reformer ni genomfört kan ha för effekter. De 80000 jobb som hänvisas till finns inte ens.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu förstår jag inte riktigt hur du försöker argumentera mot detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.