Edward Riedl (M)

En politik för folket

Längst ut på vänsterkanten används ofta ett språkbruk som ska lura människor att tro att de är folkets företrädare även om de i grunden inte söker ett demokratiskt mandat. De vill alltså företräda utan att bli valda av någon. Tänk bara alla kommunistdiktaturer som kallar sig folkrepubliken mm. Jag hör allt oftare både vänsterföreträdare men nu även socialdemokrater som använder sig av språkbruk som får mig att bli lite oroad. De kan säga och skriva saker i stil med: ”Nu ska vi rösta bort borgarna och ersätta deras politik med en politik för hela folket”. Det kan då vara på sin plats att faktiskt berätta för dessa socialdemokrater och vänsterpersoner att dagens alliansregering faktiskt är demokratiskt vald inte bara en utan två gånger. Vi är med andra ord valda av folket på riktigt för att företräda dem. Vi jobbar dessutom för att ännu en gång bli återvalda ännu en gång.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Leif

    För alla, utom just borgare, är det sanningen. Om ni skulle förlora valet skulle många se det som ett ljus i mörkret. kanske inte skulle bli mycket bättre men människosynen skulle drastiskt förändras till det bättre. Det är något ni aldrig kan säga emot

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi företräder alla. Sedan kan du och någon till ogilla både oss och det vi gör. Men faktum kvarstår. Vi fick fler röster. Så fungerar det i en demokrati.

  2. "Dosan"

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Jag tror jag dör av skratt! Borgare en vän av folket? Snälla sluta, ni föraktar allt som är folket. Ni vill att en liten rik elit ska fortsätta styra landet och smörja kråset med arbetarnas slit. Ni är lögnare, ni avskaffar allt som är till för folket och ni skapar bara fördelar för överklassen. Om du åtminstone kunde vara ärlig med detta hade jag åtminstone kunnat respektera dig men inte ens det klarar du av. Föga förvånande eftersom ni alla är genomruttna, genomkorrupta lögnare.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Om du med folket avser de som röstade fram oss och inte dina närmaste vänstervänner som tillsammans med dig tror att ni kan företräda folkviljan utan att först vinna folket.

  3. JonasE

    Moderaternas eviga siffertrixande är definitivt ”ett språkbruk som ska lura människor”, och ni driver definitit inte en politik för alla – det är det upp till en annan regering att göra, för där lämnar Moderaterna ”walk-over” !.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du får gärna tycka som du gör. Svaret på om en majoritet håller med dig eller inte får vi i höstens val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.