Edward Riedl (M)

Vapen och våldsromantik har inget med politik att göra

Idag är det en nyhet i VK att nyvalda moderater till en styrelse poserar med vapen. Jag förstår nyhetsvärdet om det hade haft en koppling till mitt parti nya moderaterna. Men FMSF (Fria moderata studentförbundet) är inte kopplat till mitt parti på något sätt. De flesta av deras medlemmar ogillar både Reinfeldt och Borg och allt nya moderaterna står för. Att en nyvald moderat styrelse skulle posera med vapen skulle vara helt oacceptabelt. Politik och våldsromantik har inget med varandra och göra.

 

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

  1. Uffe N

    Du tycker inte att vapen och våldsromantik har med politik att göra, men det finns en del som inte alls håller med dig. Rapporterna som kommer om att SD har fått ställa in (alternativt avsluta i förtid) diverse tal här och var runt om i landet talar om en helt annan inställning till våld, politik och demokrati.

  2. Ceko

    Så Du har inte grepp l Ditt parti Edward? Det låter allvarligt. Men Du kan inte låta detta få fortsätta. Tror Du att om Du skaffar dig grövre vapen som Grov Haubits för att få ordning och reda i det moderata partiet. Du kan ju också läsa på om skottlossningen i Ådalen 1931, där vanliga människor och arbetare miste sina liv.
    Att många ogillar Reinfeldt och Borg är ingen nyhet, det är inte första gången de är i blåsvädrer, med all rätt.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du är helt sanslös i dina kopplingar som alltid slutar i att du ogillar alliansen.

  3. Alexandra Ivanov

    Hej Edward,

    Du får gärna ta dig tid att läsa mitt och Emils svar till Alliansfritt Sverige – som sålde in nyhen till VK. Förhoppningsvis, som moderat och umebo, ser du vårt perspektiv.

    Utöver det är den borgerliga regeringen Reinfeldt bland det bästa som hänt Sverige i modern tid. Att kritisera är inte samma sak som att ogilla – tvärtom!

    »Det tråkiga rörande detta var att situationen, som alltför ofta tidigare, kulminerade i hot mot våra medlemmar. Vid ett tillfälle skrev bl.a. en individ “När infaller jaktsäsong på ungmoderater” medan en annan drog kopplingen mellan ett vapenintresse och nazism.
    Vi är förvånade över att associationer till politiskt våld har gjorts. Vi finner det obehagligt och skrämmande: pennan är vårt svärd. Endast intellekt och argumentation hör hemma i debatten.«

    http://fmsf.se/bloggen/osakligt

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tycker verkligen att det är tråkigt att era medlemmar utsatts för hot. Jag är den första att fördöma sådant. Våldsromantiken har inget i modern politik att göra. Jag gillar dessutom att du skriver att pennan är ert vapen. Gott så. Men poserara inte med vapen i politiska sammanhang då på det här sättet eller försvara dem som gör det.

  4. Per A.

    ”Men FMSF (Fria moderata studentförbundet) är inte kopplat till mitt parti på något sätt. ”

    Ordförande
    1973: Carl Bildt
    1966: Ulf Adelsohn

    Redaktör för förbundets tidning ’Svensk Linje’:

    1969-1973 Carl Bildt
    1987 Cecilia Stegö Chilò

    Inga kopplingar alls…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.