Edward Riedl (M)

MP vill stänga 12 skolor i Västerbotten

Miljöpartiet har nu kongress och där vill ledningen nu radikalisera skolpolitiken. Deras förslag närmar sig nu vänsterpartiet och MP föreslår nu att inga aktiebolag ska få driva skolor längre. För Västerbottens del skulle deras politik innebära att 12 skolor i länet ska bort. I dessa 12 skolor finns det 2199 elever som tillsammans med sina föräldrar valt just den skolan. Det är nu viktigt innan valet att alla väljare får veta vad en eventuell röd-grön regering skulle innebära i praktiken då många försämringar är att vänta.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

 1. LenaAndersson

  Skolorna ska inte alls tas bort utan de ska ju ersättas av icke vinstdrivande skolor! Detta kostar inte kommunerna någonting extra eftersom de redan idag fullt ut skattefinansierar dessa privata skolor!
  Välfärden må ha fått mer pengar, men vinstuttag genom att exempelvis ge förskolebarn enbart knäckebröd, utan pålägg, och vatten, som på Folkpartistägda ”Hälsans förskola” har inneburit att det krävs ännu mer pengar för att kunna bibehålla välfärden! Välfärden får alltså mer pengar idag men trots detta, på grund av vinstuttag…, så har välfärden blivit mycket SÄMRE under Alliansens regerande!
  Det har ju till och med gått så långt att arbetslösa som måste komplettera med försörjningsstöd redan efter max 3 månaders arbetslöshet tvångsplaceras i Fas 3/”sysselsättingsfasen” där de själva tvingas tjäna ihop till betydligt mer än sitt eget försörjningsstöd eftersom försörjningsstödet är betydligt lägre än vad en avtalsenlig lön mostvarande deras heltdisarbete motsvarar!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Fakta är att skolorna försvinner. Sedan kommer givetvis eleverna att erbjudas undervisning på annan skola.

 2. JonasE

  Om skolorna behövs så lär dom fortsatt drivas av det offentliga eller av en som inte är välfärdspirat – så att det skulle försvinna 24 skolor har du egentligen ingen aning om, du bara svartmålar (för att använda en av dina egna argument) om sådant du egentligen inte vet något om hur det blir i slutändan, det man däremot kan belägga är att det försvunnit 30 miljarder till privata vinster under Alliansens regi, och slöseriet med skattemedel genom Allianspolitikens försorg måste få ett slut !!.

 3. Curre

  Det är ju privata skolor du skriver om? Men eleverna hamnar ju i kommunala skolor istället. De är ju bättre än hamna i en skola som kanske går i konkurs vilket blivit förödande för elever.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Det är verkligen hemskt att elever och föräldrar valt något som du inte gillar. Så kan vi ju inte ha det i vänsterns drömvärld. Jag kommer att kämpa mot sådant inskränkt synsätt hela vägen till vallokalerna stänger.

 4. Bergis

  Utmärkt om friskolorna kan stängas. Som det är nu ska barnen åka korstvärs över stan för att ta sig till skolan. Det stoppar upp och försenar lokaltrafiken i stan vilket leder till irritation hos andra resenärer.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Det låter verkligen jobbigt för dig. Tur att det finns partier som vill ta bort valmöjligheten för elever och föräldrar så du har någon sådan att rösta på då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.