Edward Riedl (M)

Den som är satt i skuld är inte fri

När alliansregeringen vann regeringsmakten 2006 hade Sverige en statsskuld på 43% av BNP vilket var i nivå med länder som Storbritannien som hade en statsskuld på 45%. Sedan inträffade den globala finanskrisen och världens ekonomier utsattes för hård prövning. I Sverige tog Anders Borg (M) och alliansregeringen direkt ansvar och hanterade krisen på ett klokt och ansvarsfullt sätt. Mot oss stod då socialdemokrater och vänsterpartister som skrek i högan sky att vi borde göra som de andra länderna i Europa och elda på ekonomin så mycket det gick. Idag har Sverige en statsskuld på 35% av BNP. Ja Sverige har trots svåra ekonomiska tider fortsatt att betala av på statsskulden och rusta Sverige för fortsatt oro i omvärlden. I Storbritannien, det var ett av de länder S och V tyckte vi borde lära av, är statsskulden idag på cirka 90% av BNP. Samtidigt som Sverige minskat nivån på statsskulden har den under samma tid fördubblats i Storbritannien. Räddade Storbritannien och de andra länderna i Europa några jobb med sin frikostiga ekonomiska politik då? För det var skälet till att S och V ville elda på även hemma i Sverige. Nej. Det blev precis tvärtom. Jobben försvann ute i Europa samtidigt som jobben växte till och blev fler hemma i Sverige.  Det har betydelse vem som styr och hur man styr. Jag för min del kommer att jobba för att finansministern även efter valet ska heta Anders Borg och inte Magdalena Andersson.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. "Dosan"

    Du är verkligen ett pratande huvud. Ingen egen intelligens, bara rapar upp vad moderpartiet säger åt dig att propagera.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Varför inte prova att ha en trevlig ton när du för fram dina synpunkter?

  2. lf

    Ja,du ångar på i känd stil.
    Storbritannien har en moderat ledd regering, hur kan det komma sig att där går det så dåligt.
    Jag föreslår att du åker över till Storbritannien och lär de hur en slipsten skall dras.
    Till sist en fråga,hur länge kan ni anse att ni är de nya moderaterna.Har ni inte redan passerat ”bäst före datum”. Jag tror det!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är säkert jobbigt för dig att läsa om hur bra Sverige sköts eftersom vi har en alliansregering.

  3. Bergis

    Ja vi har en lägre statsskuld men det beror på att Anders Borg har sålt ut statlig egendom som genererade stora skatteintäkter till stadskassan.

  4. Hasse

    Låter som procentsatser med modifikation , enligt andra ledande ekonomer har statsskulden ökat sedan Alliansen tog makten. Tyvärr så har det under Alliansens tid blivit en förskjutning mellan hög ,
    mellan och låginkomsttagarna , de rika har blivit rikare och de fattiga fattigare efter en ojämn skattereglering. Pension är en förlängd lön och ska beskattas som lön inte som någon typ av bidrag.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Statsskuld mäts som andel av BNP. På vilka andra sätt vill du räkna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.