Edward Riedl (M)

S bluffar om Norrbotniabanan – Igen

de

Jag har i Riksdagens talarstol precis frågat socialdemokraterna i Trafikutskottet om S har tänkt att bygga mer än 9 kilometer Norrbotniabana till 2025 om de vinner valet. Det finns inga sådana planer. Med den takten tar det drygt 270 år att bygga Norrbotniabanan. Det borde hyfsa debatten. Vi moderater fortsätter tillsammans med alliansvännerna att jobba för att hitta en seriös finansiering för hela sträckan. Realistiskt kan vi få in byggstart i början av nästa planperiod.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. John

  Ja du Riedl , visst var det 25 miljardel det kostade att bygga ut tunnelbanan i STHLM , men det är väl så ni arbetar ni politiker Storstan ska leva men inte Landsbyggden.

  • lf

   Du har nu surrat om medfinansiering i 8 år.Om vi kommer till 2020 då har du väl fått medfinansiering till Ersboda.

 2. Patrik

  Alliansen har absolut ingen trovärdighet när det gäller prat om investeringar,infrastruktur och satsningar på hela landet. I kommande planperiod har ni sett till så den landsända som går bäst just nu tillsammans med Stockholm och som dessutom upptar 25% av landets yta får 0,15% av över 550 miljarder som ni så stolt skryter om. 0,15 %. Det tar alla vi som bor i Norrbotten som ett stort hån och en maktdemonstration från den Stockholmsfixerade regeringen. Gör om ,gör rätt!! Nästa planperiod som startar 2026 är det för sent.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   När det gäller infrastruktur måste du se det över längre tidshorisonter än vad du gör. Enskilda år är de allra flesta länen förlorare eftersom vi nationellt kraftsamlar för att bygga t.ex. Botniabanan, Öresundsbron, Sundsvallsbron mm. Dessutom är Norrbotten med alla satsningar kopplat till gruvnäringen ett av vinnarlänen de senaste 8 åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.