Edward Riedl (M)

Rösta på de tråkiga moderaterna i höstens val!

Den här debattartikeln har jag inne i dagens VK.

 

Rösta på de tråkiga moderaterna i höstens val!

 

Vi moderater är verkligen inte några duktiga politiska underhållare. Vi bränner inga tusenlappar som Gudrun Schyman. Vi lovar inga friår som miljöpartiet där du kan vara ledig från jobbet och låta alla andra skattebetalare stå för din ledighet och vi lovar inga kortare arbetsdagar som vänsterpartiet. Vi moderater pratar istället om vikten av ordning och reda på offentliga finanser, ansvar och vikten av att alla som kan jobba också ska ha ett jobb att gå till. Jag förstår att vi inte vinner några hippa poäng hos ungdomar på ansvarstagande politik. Det är säkert mer inne att säga att man röstar på Fi för jämställdhetens skull på parmiddagen. Jag förstår allt sådant även om jag inte håller med. Jag tycker det är viktigare med fungerande barnomsorg, Rut-avdrag och mer pengar kvar i plånboken för hårt arbetande kvinnor än kvotering av bolagsstyrelser. Jag kommer att jobba hela vägen fram till vallokalerna stänger för att få så många västerbottningar som möjligt att lägga sin röst på nya moderaterna. Vi lovar inte allt till alla, men vi kommer istället att hålla det vi lovar. När alliansregeringen tog över regeringsmakten 2006 betalade Sverige årligen cirka 50 miljarder kronor i statsskuldräntor. Idag efter 8 år med alliansregeringen så betalar vi endast 22 miljarder i statsskuldräntor. Bara där har vi årligen 30 miljarder kronor som vi kan satsa på annat viktigt som skola och sjukvård istället för att betala av på skulder. Sverige är ett av få länder inom EU som har kunnat minska sin statsskuld under finanskrisens år och tillhör nu ett av världens minst skuldsatta länder. Idag har Sverige 250 000 fler som jobbar jämfört med 2006 vilket innebär att vi är många fler som är med och betalar för vår gemensamma välfärd. Nya moderaterna har dessutom förberett sig tillsammans med våra kamrater i alliansen och vi söker förnyat förtroende för en ansvarsfull arbetslinje. Vi ger er väljare besked i god tid innan valet vad vi vill göra tillsammans de kommande fyra åren. På den andra sidan finns socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och feministiskt initiativ som inte tänker ge ett enda gemensamt besked om vad de vill göra tillsammans efter valdagen.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. "Dosan"

    Ah, de tråkiga moderaterna. Som är emot jämställdhet, som är emot kvotering, som vill behålla gubbväldet i Sverige där en liten självutnämnd elit av vita medelålders gubbar bestämmer allt åt alla. Moderaterna som vill försämra för alla som inte är rika, som vill ge bort våra skattepengar till diverse riskkapitalister. Moderaterna som säljer ut vård och omsorg, avskaffar fungerande regelverk, säljer ut apoteken, som spenderar massor med miljarder i en illegal Nuon-affär. Moderaterna som förstör skolan, som försämrar villkoren för äldre. Moderaterna som lägger grunden för att ett öppet rasistiskt parti kan ta sig in i riksdagen.

    Att rösta på allt detta skulle ingen vettig människa göra. Rösta rätt, rösta rött. Rösta rött för solidaritet, humanism, värme och gemenskap.

  2. Kristofer

    Visst, från december 2006 till december 2013 har antalet sysselsatta ökat med 235400, men befolkningen har ökat med 412400. Det innebär att sysselsättningsgraden har minskat med 0,4%.

    ”Regeringen Reinfeldt skulle bedömas efter hur den klarat jobben. Då måste vår dom bli hård” – Reinfeldt Koden
    Er politik fungerar inte. I alla fall fungerar den inte för vanligt folk.

  3. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    I Danmark har befolkningen ökat med 200 000 personer och jobben blivit 140 000 färre. Se dig om i Europa. Sverige har klarat sig bäst av alla i EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.