Edward Riedl (M)

Röd-grön bluff om Norrbotniabanan

De röd-gröna partierna bluffade väljarna i Västerbotten före valet. De lovade att börja bygga Norrbotniabanan direkt om de vann valet. Nu står Sjöstedt (V) i tv och ser glad ut utan att ens kunna lova att de börjar bygga någon järnväg under de kommande fyra åren. Alliansregeringen tillsatte en förhandlingsperson som hade till uppgift att ta fram finansiering kring Norrbotniabanan och annan viktigt infrastruktur i Norrland.

 

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Leif

    Så nu är DU sur över att våra folkvalda står och ljuger i tv. Ja då skulle du veta hur dom svaga i samhället skrek av ilska när ni stod och sa att allt var frid och fröjd i Sverige. Tur ni inte hörde vad dom sa genom tv:n

  2. Betty Boop

    Är förvåningen stor?
    Att medverka i sin maktposition som kommunalråd, eller som nyblivet statsråd, så ser det ut som om Bucht nu får en möjlighet att täcka upp det ekonomiska och politiska misslyckande han åstadkom i Haparanda. Till glädje för vem? Jo Lennart! Han får nog köpa årskort, om tågen eventuellt går under hans pensionering.
    vi övriga? Fråga ryssen.

  3. Per A.

    Det är i alla fall en byggstart inom denna mandatperiod.

    Vissa andra partier gick ju ut med ’satsningar’ på försvaret, som skulle utfall först efter näst-nästa val…

  4. Karin

    Antingen är du avundsjuk för att DU inte kunde påverka dina allianskollegor att lova att Norrbotniabanan ska börja byggas, eller så är du starkt emot att den byggs. Annars skulle du ju vara glad nu.

  5. JonasE

    Allvarligt talat Reidl….Ni hade ju inte heller någon finansiering klar, men då kallades det för satsning – nu för bluff………..den största bluffen är Allianspolitiken i sig, och fortsatt så skyr ni fakta som pesten…..

  6. Martin

    Mycket roligt att planerna på Norrbotniabanan nu tar fart igen. Hoppas att alla i länet hjälper till att puffa på så att byggstarten kommer igång så fort som möjligt och att det börjar byggas på flera ställen längs banan.Om man undantar de tre storstadsregionerna är Norrlandskusten ett av Sveriges mest tättbefolkade områden. Då städerna och de flesta industrierna ligger i ett radband längs kusten blir det perfekt för en järnväg. Stort tack till alla som kämpat för denna järnväg i många år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.