Edward Riedl (M)

Historiskt lågt förtroende för en svensk regering

När alliansregeringen förlorade valet i september så tyckte ändå 53% av svenska folket att regeringen gjorde ett bra jobb. Idag när Stefan Löfven varit statsminister i 2 månader för den svaga och helt oförberedda S och MP-regeringen så tycker endast 29% av svenska folket att sittande regering gör ett bra eller ganska bra jobb. Aldrig tidigare har en nytillträdd regering haft så låga förtroendesiffror. När Löfven accepterade att bli regeringsbildare lovade han att han skulle klara av att få igenom sin budget i riksdagen. Det ser han nu ut att ha misslyckats med vilket inte är så konstigt när han låtit MP och V diktera inriktningen i den nya politiken. Målet för socialdemokraterna tycks endast ha varit makten och inte den politiska inriktningen. Han har pratat om samarbete och breda överenskommelser samtidigt som politiken blivit allt mer vänster.

 

Vid ett eventuellt nyval så är alliansen redo att fortsatt ta ansvar för Sverige och bedriva en politik som visat sig vara den mest framgångsrika i hela EU de senaste 8 åren.

 

Läs mer här: http://www.di.se/artiklar/2014/12/3/historiskt-lagt-fortroende-for-regeringen/

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. JonasE

    Nu har ju Högeroppositionen gjort allt för att hindra Löfven i sitt arbete – vad är det som säger att Alliansen skulle lyckas bättre om de Röd-Gröna lägger en gemensam budget om dom skulle vara i opposition ??……………..dom lät bli 2010, men Alliansens har ju satt standarden här så……….

  2. "Dosan"

    Fakta: Det är ert fel att det är så lågt förtroende. Det är 100% eran fientliga, inhumana och oansvariga politik som har lagt grogrunden för SD att komma till makten. Hade inte ni förstört Sverige hade inte SD kunnat få så stort stöd och hade inte haft möjlighet att förstöra vidare i regeringen nu. Hade inte ni gjort detta hade vi haft en 100% röd regering idag som hade kunnat laga alla problem och skapa välfärd och medmänsklighet.

    Fakta: Du är personligen ansvarig för allt detta.

    Fakta: SD är nazister. Ditt parti har möjliggjort att nazister förstör Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.