Edward Riedl (M)

Det är fel av Sony att dra tillbaka filmen

Filmen ”The Interview” handlar om ett planerat mord på Nordkoreas diktator. Sony drar nu tillfälligt och på obestämd tid tillbaka den planerade lanseringen av filmen då de utsatts för både hackerattack och hot mot anställda. USA:s president Barack Obama har tydligt meddelat att han tycker Sony agerat fel eftersom det riskerar att leda till fler påtryckningar i framtiden. Jag kan bara hålla med. Det är alltid fel att ge efter för den här typen av påtryckningar från diktaturer. Det kommer alltid att komma perioder när det är mer utmanande att stå upp för det fria ordet, demokrati, och öppenhet. Men dessa värden är alltid lika viktiga.

 

Läs mer här:  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article20052320.ab

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.