Edward Riedl (M)

Gott nytt år och nyårslöften

Idag är det sista dagen på år 2014. En dag då vi kan summera året som gått, fundera över året som komma skall och kanske ge ett och annat nyårslöfte. Det har varit ett tungt och turbulent år i politiken. Alliansregeringen föll utan att de röd-gröna blev större än i valet 2010. När de röd-gröna helt oförberedda sedan bildade regering började en turbulent höst som kanske fortsätter in och blir en turbulent vår. Det politiska året 2015 väldigt svårt att förutse. Vi moderater kommer i början av året att utse Anna Kinberg-Batra till partiledare och där börjar sedan det stora arbetet med att återta förtroendet hos de väljare som i valet 2014 valde andra partier. Jag brukar avge en del nyårslöften om att träna mer och äta mindre godis. Träningen brukar gå bra men inte det där med att äta mindre godis. Men skam den som ger sig. Mitt nyårslöfte för 2015 blir att fortsätta träna och att äta lite mindre godis.

 

Med det vill jag önska alla er som läser min blogg ett riktigt gott nytt år!

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. lf

  Det är svårt att förstå Riedels hat och språkbruk då han kritiserar politiska motståndare.
  Han vill tex. ” kasta ut socialdemokrater och miljöpartister från Rosenbad”.Han raljerar och nedvärderar på ett sätt som få gör.
  Jag har under lång tid studerat ledande politiker språkbruk och debatteknik,och jag tror att Riedels språkbruk skiljer sig från de allra flestas.
  Man har svårt att se att Riedel skall kunna göra någon storslagen politisk karriär.
  Men att bli invald i polisens insynsråd är kanske gott nog.

 2. Ulf Parde

  Det där med att ”återställa förtroendet” kan nog bli svårt sedan Alliansen gemensamt nu beslutat att frånträda sin oppositionsroll i riksdagen. Självklart måste ni HELA TIDEN använda era riksdagsröster antingen till att rösta för egna förslag (oavsett om ni ”riskerar” att få stöd av SD) eller också genom att i budgetfrågorna förhandla med S o MP för att hindra alltför vänsterinriktade förslag/alternaitivt att som i Tyskland regera med S . Någon rimlig migrationspolitik har varken Alliansen eller Rödgröna bedrivit på länge. Jag håller med det Åsa S. skrev i VK om din yrvakenhet i denna fråga.

 3. Ulf Parde

  Tilläggas kan att mitt nyårslöfte är att inte sluta röka (c:a 25 cig per vecka). Det ger mig avkoppling efter kvällskaffet vilket även moderaterna (trots ständiga skattehöjningar) borde respektera.

 4. Joakim

  Lycka till med nyårslöftena. Tyvärr tror jag inte på ett bra år för M. Att avsäga sig oppositionsrollen och överlåta vågmästarrollen till ett kommunistiskt parti tror jag valmanskåren kommer att döma hårt. Räddning för moderaterna är att slänga ut ultraliberalerna och återigen bli ett konservativt parti.

  Jag förutsåg att SD skulle bli 3:e största parti i 2014 års val. Jag trodde även SD skulle bli näst största parti 2018. Nu tror jag att SD kommer bli näst största parti under 2015 och utmanar sossarna om att vara det största partiet 2018.

  • Redstig

   Jag förstår vad du menar med ”ultraliberalerna”. Troligen tänker du på den vansinniga migrationspolitiken, kanske även på de skattemiljoner som skol- och vårdföretag fört till
   Caymanöarna. Men samtidigt har moderaterna varit med om att införa en världsunik
   och ultraOLIBERAL sjöfyllerilag. Den innebär (0,2 promille för de flesta båtar) att mer eller
   mindre alla ombord på en båt kan dömas för ”sjöfylleri” efter en öl el ett glas vin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.