Edward Riedl (M)

Terrorism får aldrig leda till självcensur i den fria världen

Jag måste börja med att lyfta fram Expressen och alla andra tidningar som idag publicerar karikatyrbilderna. Terrorism får aldrig leda till självcensur i den fria världen. För om terroristerna lyckas skrämma omvärlden till tystnad så är det bara början på ett sluttande plan. I ett öppet, fritt och tolerant samhälle måste det gå att ifrågasätta allt med både allvar och humor. Det är grunden i de fria demokratiska samhällena. Dessa grundprinciper kommer alltid att utmanas av extremister av olika slag som tycker att just deras världsbild står över detta. Det spelar ingen roll om det är religiösa fundamentalister, nazister eller kommunister. Vi som tror på öppenhet måste alltid stå tillsammans mot dessa krafter som vill begränsa det offentliga rummet.

 

Läs mer här: http://www.expressen.se/nyheter/experterna-om-karikatyrerna/

 

Edward Riedl (M).

En kommentar

  1. "Dosan"

    Fast ”terroristerna” vann ju för länge sen, efter 11e September. Varför vann de? För att vi började övervaka skiten ur varandra. Ni stödjer ju datalagringen och IPRED och all den där skiten, så ni stödjer ju att man demonterar samhället för att inte skrämmas av terroristerna.

    Borgarna är de riktiga terroristerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.