Edward Riedl (M)

Sverige väljer en farlig väg i utrikespolitiken

Sverige väljer en farlig väg i utrikespolitiken! Sverige ska alltid tydligt stå upp för mänskliga fri och rättigheter. Samtidigt är Sverige ett av världens mest handelsberoende länder. 50% av vår BNP kommer från handel med andra länder. Svenska företags framgång i den globala ekonomin, där många handelspartners är diktaturer, är grunden för hela vårt välstånd. Den nya röd-gröna utrikespolitiken riskerar att slå ut många viktiga arbetstillfällen. Att Sverige under kort tid med en svag regering gjort sig ovän med stora delar av omvärlden är allt annat än bra. Det är fullt möjligt att kritisera andra länder utan att hamna i öppen konflikt.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

 1. Pingback: Edward Riedl och saudiaffären | Lindas Ledarblogg

 2. Leif

  Visst är det hemskt att stå upp för mänskliga rättigheter. Förväntade mig inget annat från dig. Så länge man bara tjänar pengar så skiter man i resten

  • "Dosan"

   Exakt. Mänskliga rättigheter är bara ett jobbigt hinder i vägen för att en liten elit ska få tjäna pengar. Det är vad borgarna tycker. 1% av mänskligheten ska ha allt, resten ska vara slavar åt överklassen.

 3. lf

  Ja du Edvard du är inte trovärdig. Vilken analys har du fått fram där stora delar världen tar avstånd från Sverige
  Du kan kritisera andra länder som inte låter kvinnor köra bil och som tillämpar offentlig spöstraff av oliktänkande utan konflikt.
  Men nu har du chansen att förklara hur du ser Saudavtalet.

 4. JonasE

  Sverige väljer i alla fall en väg – till skillnad från Alliansens ”vindflöjelutrikespolitik”

 5. Henrik Agerhäll

  Tror du Wallström får sitta kvar? Eliasson sitter ju i FN och vill knappast röra på sig.

 6. Ulf Parde

  Under Bildts tid som utrikesminister var Sverige ett av de länder som – näst efter Angela Merkels Tyskland – hade störst inflytande på EU:s utrikespolitik. Fortsätter Wallström så här lär vi snart inte ha inflytande någonstans.

 7. Ulf Parde

  Margot Wallström har kommit ner på jorden. Carl Bildt var en mycket bra utrikesminister. Han var tydlig. Alla andra, yngre moderatministrar var mycket mer färglösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.