Edward Riedl (M)

Självklart ska försvarsmakten vara med på…

Självklart ska försvarsmakten vara med på nationaldagsfirandet på Gammlia! Försvarsmakten är den yttersta garanten för fred och trygghet i vårt land. Dessutom är det många killar och tjejer från försvarsmakten som med risk för eget liv bidrar till ökad stabilitet i en orolig omvärld. Det är ett hån mot dem från ansvariga på Gammlia och kommunen. Självklart ska vi göra allt för att välkomna nya svenskar till Umeå. Men försvarsmakten är en viktig del av det välkomnande Sverige.

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

 1. Gandalfdenvite

  Försvarsmakten är inte alls en garant för fred och frihet, snarare tvärtom eftersom det svenska militära försvaret idag är så svagt att det riskerar uppmuntra Putin att snarast passa på att inkludera det försvarlösa lätta bytet Sverige som saknar verkliga vänner, är ”alliansfritt”, som kompensation för att Baltstaterna nu är garanterade självständighet tack vare medlemskap i de fria demokratiernas försvarsorganisation NATO!
  Vapen är bara provocerande då de utmålar Ryssland som fiende istället för vän, så vapnen ökar krigsrisken! Det enda sättet uppnå fred är att göra vår enda potentiella fiende, Ryssland, till vår vän, men så länge diktatorn Putin styr Ryssland, ovsett om han för tillfället kallar sig President eller inte, så måste Sverige genast bli nedlem i de fria demokratiernas försvarsgemenskap NATO!
  Nationaldagen innebär att nya medborgare ska högtidlighpllas med en ceremoni, så det är därför extremt olämpligt att vapen deltar i nationaldagsfirandet när många av de nya svenskarna flytt just för att undkomma vapen/krig! När man ser en stridsvagn så är krig, inte fred, det första man tänker på!

 2. Hans Westbom

  Som Umebo och Försvarsanställd så skäms jag över detta tokiga beslut från kommun. Försvarsmakten är en del av det svenska samhället och har en viktig roll vid översvämningar, skogsbränder samt eftersök. Tänk om Umeå kommun och låt flaggvakt och musikkår delta den 6 Juni.

 3. roger

  Kan tänka mig att dom ansvarigas politiska hemvist är på vänsterkanten. Snart så kan vi väl inte göra ett förbannade dugg. För dom lättkrängta invandrarna kan ju ta illa upp. Dom verkar ju vara traumatiserade allihopa enligt svenskfientliga vänstern.

 4. bengt lorensson

  Detta visar hur de vänsterextrema har infiltrerat större delen av Sveriges befattningshavare.
  Byt ut stollarna som försörjer sig via Gammlia!
  Vem är värdig att fira nationaldagen om inte de som offrar sina liv för landet Sverige?

 5. lf

  Självklart skall vi välkomna nya svenskar till Umeå säger du.Kan du utveckla detta
  Men sedan. du gör som du som du alltid har gjort.Sviker dina löften.när kommer till dina kommentarer.
  Om du var renhårig så skulle du säga:Jag svarar inte på kommentarer.Då kunde vi väljare bedöma
  den politik som du vill framföra utan förklaring från dig.
  Kanske det är det du vill.

 6. Pingback: Försvarsmaken, Glesbygden och Umeås omland | Mattias Larsson (c)

 7. Jb

  Förklara gärna hur försvarsmakten i Sverige är den ”yttersta garanten” för vår fred och frihet?
  Jag är faktiskt på riktigt nyfiken att höra dina resonemang kring det.
  Om du verkligen tror det så är det skrämmande.
  Det största hotet mot Sverige det är sånna som dig som sitter på höga poster inom politiken och låtsas. Gör nån nytta istället -renovera båten och segla iväg till Texas.

  Med vänlig hälsning, Johan

 8. Johan

  Förklara gärna hur försvarsmakten i Sverige är den ”yttersta garanten” för vår fred och frihet?
  Jag är faktiskt på riktigt nyfiken att höra dina resonemang kring det.
  Om du verkligen tror det så är det skrämmande.
  Det största hotet mot Sverige det är sånna som dig som sitter på höga poster inom politiken och låtsas. Gör nån jävla nytta istället -renovera båten och segla iväg till Texas.

  Med vänlig hälsning, Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.