Edward Riedl (M)

Första jobbet är viktigt

jobb

Nya moderaterna vill underlätta för unga att få sitt första jobb genom ett förstajobbet-avdrag! Tyvärr vill S och MP regeringen göra det svårare för unga att få ett jobb genom att chockhöja skatten för företag som anställer unga. Jag och min riksdagskollega Jenny Petersson skriver om det i Umeå Tidning.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. "Dosan"

  Nu är det ju dock så att ni försvårar för unga att få jobb genom att ge företag rabatter för det hela tiden. Företagen lär sig ju då att de aldrig behöver betala riktiga löner, och istället så får unga acceptera låga löner, osäkra arbeten och en ständig rädsla för sin arbetsgivare. Sen sätts detta i system och ändras aldrig. Företagen fortsätter bli bortskämda medan arbetsmarknaden mjölkas på resurser och ingen betalar skatt eller arbetsgivaravgifter vilket i sin tur leder till att ekonomin skjuts i sank ännu mer.

  Förstår ni inte sånt här? Jag tycker det är ganska uppenbart men jag är tydligen mycket smartare än er professionella borgare.

 2. Mange

  Det ända S-mp har gjort är att ta bort en otroligt dålig skattereform som ni la till, och nu får ni en chans att gnälla för att dom tar bort den och de ”hotar” dom ungas jobb.

  Om ni ska göra nått som är bra så är det inte att rikta in sig ”bara” på unga utan ALLA !! Om man sänker skatten för unga så har dom som är mellan 30-40 det otroligt mycket svårare att komma in i arbetet om dom tappar ett jobb. Och då kollar vi, en som just gått ut från gymnasiet har inga barn dom har ingen lägenhet osv, medans en mellan 30-40 har just familj hus/lägenhet osv som dom måste betala för.
  Alla ska ha rätt till arbete på SAMMA villkor.

 3. Bergis

  Sanningen bakom 3 årige Aylans tragedi. Sky News

  Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth

  https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM#t=52

  3 årige Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

  När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

  Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

  Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

  Ovanstående redogörelse är endast ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare gav uttryck för under gårdagen, till de diskussioner av mer politisk karaktär, som lär följa i efterdyningarna av denna fruktansvärda tragedi.

 4. JonasE

  Hur kan du påstå att denna dyra reform skall i sin tur kosta så många jobb då den inte skapade nya jobb i mer än på marginalen ??……. har du egentligen belägg för det eller är det partipropagandan som gäller i vanlig ordning ??
  Det enda ni egentligen åstadkommit med er politik är att göra företagare rabatt/bidragsberoende, men var tog egentligen alla utlovade RIKTIGA jobb vägen ??.
  Ni som ”bara skulle hålla på med riktiga jobb” och inte ”AMS-trams”, och vad bidde det??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.