Edward Riedl (M)

Oacceptabelt att kalla någon för ”hora”

Det är oacceptabelt att kalla någon för ”hora” oavsett om det är på skolgården eller i något annat sammanhang. Jag kommer aldrig att acceptera att min dotter eller någon annans dotter ska möta en sådan jargong varken på skolgården eller i framtida yrkesliv. Det är dessutom extra allvarligt om det görs av politiska företrädare som dessutom har ett normsättande ansvar i det offentliga samtalet. Att det dessutom skrattas i bakgrunden gör mig väldigt ledsen som moderat. Då är det uppenbart att fler har problem med hur man tilltalar kvinnor. Jag har inte någonstans inom moderaterna, varken lokalt i Västerbotten eller i mitt riksdagsarbete under de senaste 6 åren, mött en partikultur där detta är acceptabelt. Men uppenbart verkar det någonstans finnas ett sådant tonläge. Då måste vi ta tag i det och tydliggöra att vi inte tilltalar andra eller varandra på ett sådant sätt. Vi har nu ett ansvar inom moderaterna att ta tag i detta.

 

Personen ifråga har med omedelbar verkan fått lämna sin tjänst hos M.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. Jonas E

  Tänk om alla partier skulle agera lika snabbt mot oacceptabelt beteende….. För det hedrar Moderaterna att dom faktiskt agerade snabbt – och då vet du ju sen tidigare vad jag tycker om Moderaterna i övrigt !.

 2. Micke Grahn

  Problemet består inte bara av den person som så det, hans kollegor som stod runt och tyckte det var roligt och skrattade? Vad har ni för värdegrund inom Moderaterna? Ska dessa som tyckte att det var ok att kalla en kvinna hora och skrattade åt det bara få vidare? Visa er värdegrund och agera därefter, kom inte och påstå att ni har löst ngt. Ni har långt kvar!!

  • Erik

   När det gäller skrattandet i bakgrunden kan det ju faktiskt förhålla sig så att det handlar om härskarteknik. Att skratta med i skämten så att man kan lättare kan göra karriär. Det ska vara en ”strong” person som ber ledaren att besinna sig eller kan fara åt h-vete när allt spårar ur.

 3. Leif

  Men folk som protesterar mot Fascism och Rasism kallas för hatvänster av dig. Dubbelmoralens väktare, Edward, slår till igen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.