Edward Riedl (M)

Allt hat är lika dåligt – Även vänsterhatet

Redan när jag skrev min första insändare om det goda vänsterhatet så förstod jag att det skulle väcka reaktioner av olika slag. Min poäng är inte och har aldrig varit att något hat är bättre eller sämre än något annat. Min poäng är tvärtom att allt hat är precis lika dåligt. Läs gärna min två texter i VK om just detta. I det offentliga samtalet tonas hatet från vänster ned gång på gång. Toleransen mot vänsterhatet är väldigt stort och det är dags att vi andra som inte håller med faktiskt bemöter det. Jag tänker inte acceptera hat från vare sig vänster eller höger.

 

http://www.vk.se/1863478/allt-hat-i-debatten-ar-lika-daligtvill-inte-betala-for-vindelns-mataremanga-turer-kring-sopbilen-i-asele

 

Edward Riedl (M).

 

12 kommentarer

 1. Basic Rules

  Det är etablissemangets ofta medias egna normalisering av näthatet som är problemet. ”Expressen goes nazi” som en redaktör på GP skev här för leden.

 2. Jonas E

  Kan hålla med dig om att allt hat är dåligt, men jag tror att toleransskillnaden mellan hatet beror på skillnaden mellan de hatade målgrupperna – Vänsterhatet riktar sig oftast mot starka och rika, medans högerhatet tycks ge sig på de svaga och fattiga !….. något krasst – men jag tror att det är en del av svaret på varför !.

  • Basic Rules

   En total inbillning, finns inget som ger detta vi handen, din världsbild stämmer kanske inte med verkligheten och då finns alltid tendens att tolka i ens egen favör.

   • Jonas E

    Knappast – titta bara på mot vilka skilda grupper man faktiskt sprider sitt hat !…… Sen så är det en markant skillnad mellan höger och vänster – och det ligger i dödligt våld !.

     • Jonas E

      Ett nyligt exempel på högerhatet som dessutom försvaras av det parti som det uttalandet kom ifrån ”– Jag är inte här för att stjäla era tillhörigheter, ockupera era hem eller attackera era kvinnor. Jag antar att ni redan har tillräckligt med utlänningar som gör det.”

      Thats reality för you !.

  • TP

   Jag förstår inte vänsters hat mot ”rika och starka ” för det är dom som försörjer många av dem. Om du ser på hatvänstern när dom demonstrerar mot oliktänkande, så garanterar jag att det inte många av dem som försörjer sig själv eller ger andra än polisen arbete.

 3. Bergis

  Problemet med hatvänstern är att de vill visa sig goda på skattebetalarnas bekostnad. Det är alltid någon annan som ska betala för godheten. Konsekvenserna tänker de inte på.

  • JonasE

   Det argumentet går att vända på och säga om Hathögern också så….. konsekvenserna tänker man inte på !.

   • Bergis

    Vilka var det som fick rätt när vänstern stod på gator och torg och sjöng lovord. ”Europa bygger inga murar” ”Refuges welcome”. Sedan stod Åsa Romson och grät i TV. ”Vi klarar inte det här”.

 4. Anders

  Tack snälla för att du som offentlig person vågar säga detta.
  Att försöka tysta ner, förlöjliga och kasta rasistkortet i ansiktet på vanliga människor som är oroliga för det som händer i samhället idag skapar en enorm klyfta mellan folk.
  De som inte har liknande åsikter som ”extrem” vänstern (vilket tycks vara den enda åsikten som får yppas i media idag) pressas längre åt höger och känner inget annat val än att rösta på SD.
  Vanliga partier måste erkänna att det finns problem med sjukvård, skola, integration, polis för att efter ett erkännande kunna diskutera problemen för att se hur vi tillsammans kan bygga ett bättre samhälle för alla. Att t.ex dagens regering står och säger att Sverige går urstarkt är inte något annat än ett hån mot de perosner som nekas cancervård och blir hemsickade för att dö. Det går inte att lura människor längre.
  Vanliga partier måste diskutera ”svåra” frågor som integration, lag och ordning utan att bli kallade för populister och rasister. Vad har hänt med vårt samhälle? Det är _inte_ SD’s väljare som är den felande länken i det här.

  • Bergis

   Jo det stämmer. Väntetiderna inom cancervården är långa. Men det som retar folk mest tror jag är de låga pensioner vi får efter ett långt arbetsliv. Det tycks finnas pengar till alla världens fattiga som vill komma till Sverige och få en utbildning. Men det finns inget kvar till pensionärerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.