Edward Riedl (M)

Vad tillåter S för språkbruk och arbetsmetoder?

Vi moderater har i veckan hanterat att en medarbetare kallade en politisk motståndare för hora. Det var givetvis oacceptabelt och personen ifrån blev av med jobbet och även andra personer blev av med jobbet och blev föremål för olika arbetsrättsliga åtgärder. Chefen på avdelningen som inte ens var närvarande fick lämna sitt chefskap.

 

Jag har noterat att socialdemokrater på alla nivåer från statsministern till lokala förmågor försöker få detta till att vi moderater har en dålig partikultur och att vi planerar för en smutsig valrörelse. Den typen av politiserande av andras misstag slår alltid tillbaka då inget parti är fritt från medarbetare som gör fel och/eller går över gränsen.

 

SSU:aren Tobias Lundin Gerdås jobbar idag på regeringskansliet och rankas idag som en av Sveriges 100 mäktigaste. Men 2006 så drev han en hatkampanj mot Fredrik Reinfeldt där han gjorde fejkade affischer där Reinfeldt påstods vara pedofil mm. Han bad lite halvhjärtat om ursäkt och har sedan dess gjort en spikrak politisk karriär inom socialdemokraterna. Det är inte fel att medarbetena som gör fel förlåts och tas tillbaka lite mognare och förhoppningsvis lite klokare. Men det är fel att tro att problem det bara finns inom ett parti.

 

Alla politiker och partier har ett ansvar för ett gott samtalsklimat där vi är respektfulla mot varandra. Men vi har också ett ansvar att inte använda olika medarbetares misstag som intäkt för att hela partiorganisationer är genomruttna.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. Erik

  När det gäller den förra veckans fadäs hos Moderaterna borde bilan falla tungt på AKB och Tobé. Någon ordning måste det finnas hos ledarskapet. Man kan väl inte ha en kommunikationsavdelning utan intern kontroll och styrning. För nog måste stockholmare vara smartare än så. Vi vet ju att striden mellan ungdomsförbunden hos M och S alltid varit hård och invektiven har haglat. Nu har ungdomarna tagit plats i vuxenpolitiken men det infantila finns fortfarande kvar. (Tyvärr har ett Statsråd förra veckan inte tagit steget ut i ledarskapet och vuxenvärlden).

 2. Jonas E

  Hur tycker du att du tar det ansvaret själv Edward ? – du har knappast en genomgod historik i debattklimat heller !.

 3. Basic rules

  Att kalla ngn för rasist och andra otidigheter går tydligen bra i riksdagen – så ni har er skälva att skylla ni politiker för denna fördummande retorik.

 4. lf

  Edvard Riedel har just kommit tillbaka på bloggen från en oförklarig tystnad i 1 år.
  Han hinner nästan inte ta bloggen i användning förrän han börjar att tala om ”hatvänstern” och orera om dess fruktansvärda utspel i media.
  ER är i otakt som vanligt.Efter detta utspel så ser vi på TV hur en unghöger kallar en minister för ”hora”.
  ER har dessutom i blogg ansett att alla politiker skall ha ett gott samtalsklimat.
  Du är inte trovärdig Edvard Riedel.

  lf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.