Edward Riedl (M)

Kommunistdiktatorn Fidel Castro är död

fidel

Många exilkubaner runt om i världen firar idag att den kommunistiska mördaren och förtryckaren Fidel Castro har gått ur tiden. Förhoppningsvis slipper vi i Sverige uppleva hyllningsreportage om denna mördare. Han är bara ännu en i raden av diktatorer som mördat och förtryckt ett lands befolkning. Men det finns de som trots allt detta sörjer honom. En av dessa är den förre vänsterpartiledaren, Lars Ohly, som sett honom som en stor inspirationskälla. Att den typen av uttryck för en sådan kommunistdiktator ses som naturligt säger en del om det jag skrivit om under ett par veckor. Toleransnivån för vänsterhatet är stort i det offentliga Sverige och det höjs inte många ögonbryn när tidigare tunga politiker hyllar en sådan mördare. Aftonbladet bara vidareförmedlar Lars Ohlys hyllningsord om Castro utan att ställa en enda kritisk fråga. Det säger faktiskt allt om medieklimatet i Sverige.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  • rundvikarn

   ”senast inom kommunal”
   Är inte det där tio år sedan och den som artikeln handlar om är död sedan länge ?
   Tror du behöver vässa dina argument lite .

 1. Basic Rules

  … ett arv från Palmes tid !
  Toleransnivån inom viss media har varit stor, om inte beundrande för denne diktator och mördare.

 2. Jonas E

  Än en gång så försöker du flytta fokus från varför sådana som Castro dyker upp = man skapar ett samhälle där inte alla grupper får vara med – för det är ju vad du förespråkat i flera år nu !.

  Sen är Castro knappast en som skall hyllas – då han är/var en diktator, och diktatorer skall inte hyllas överhuvudtaget !.

  ”Vänsterhatet” uppstår ju på grund av en anledning dock, och denna anledning är ju oftast Högerhatet, och högerpolitik – så ditt ansvar här skall inte förringas !.

  • David

   Vänsterhatet uppstår bland de som tycker det är orättvist med naturens lag och ju mer man kämpar desto bättre liv kan man skapat sig. Vänsterhatet uppstår av de som har dålig självinsikt vill skylla allt på andra än sig själva. Omogna, barnsliga, vänster.

 3. Lars Gidlöf

  Hej

  Du har säkert aldrig varit på Kuba som vanlig resenär,dvs inte turist , men det har jag ett flertal gånger i slutet av 1980 talet.

  Kan du förklara hur Kuba såg ut innan Castro tog makten? Det var en högerdiktator, obefintliga skolor och sjukvård för de fattigaste, men en brunskjorta som du föredrar väl det?

 4. Bergis

  Säga vad man vill om Fidel Castro. Men folket på Kuba var säkert lyckligare än i USA. Jag minns dokumentärfilmaren Michael Moore som skildrade det amerikanska sjukvårdssystemet. Där varje individ var tvungen att bekosta sin egen sjukvård. Michael Moore tog med en grupp amerikaner till Kuba för att dom skulle få adekvat sjukvård. Dom var så tacksamma att få komma till ett land där sjukvården var gratis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.