Edward Riedl (M)

Skärp till språket i kommentarsfältet

Min blogg har legat nere ett tag och jag har under ett par veckor skrivit bloggar igen. Jag har märkt att någon/några av er som kommenterar skriver på ett sätt som gör det mycket svårt att släppa igenom det ni vill förmedla. Skärp till er om ni vill kommentera på min blogg är min korta uppmaning. Annars får ni starta en egen blogg där ni får ta fullt juridiskt ansvar för det ni skriver. Jag vill släppa igenom alla kommentarer och ha en debatt med högt i tak. Ni får kritisera mig och moderaterna precis hur mycket ni vill. Jag släpper till och med igenom ovårdat och otrevligt språkbruk där ni kallar mig både det ena och det andra. Men ni kan inte skriva att politiker som är döda är något bra och förvänta er att jag ska släppa igenom det. Skärp till er och debattera sakfrågor istället. Trevlig helg önskar jag alla er som läser min blogg.

 

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

 1. Basic Rules

  Din blogg har blivit mer och mer läsvärd och inte minst modet att numera, måste tillägas, ta upp tidigare ”tabu belagda” frågor. Den sk PK kulturen löper på sitt definitiva sammanbrott, men vissa har som vanligt svårt lämna detta unkna skepp, speciellt inom viss media med all dess förljugna ”gottgottigottgott” agenda.
  Politiska bloggare med den inställningen att enbart inlägg som ”håller med mig” eller upprepning av redan kända nyheter ÄR VÄRDELÖSA som kommunikation med medborgarna. Tåls inte kritiska/ifrågasättande och öppna frågor så lägg ner.
  Det tyder bara på en propagandistisk, enfaldig agenda som lätt sticks hål på.

  • Jonas E

   Vad är då PK ? – det tycks nämligen i princip alltid vara fakta som vissa vill ignorera !….. nyheter som redan är kända är ju det av en anledning – dom kan beläggas !.

 2. Lennart Holmlund

  Jag håller helt med dig Edward och det är en 4-5 som ständigt brukar skriva så man inte kan ta ansvar för att publicera eftersom det är bloggägaren som är ansvarig för att publicera och inte VK som det borde vara eftersom det står att VK är ansvarig utgivare.

  Jag har låtit en jurist titta på en del av kommentarerna som jag inte publicerat men som juristen bedömt säger att det är åtalbart. Ämnenen som berörs kan vara lite olika som hets mot folkgrupp, hot mot den som äger bloggen, förtal och soeciellt om man kritiserar liberalismen iniom knarket med mera. Jag tror att det skulle vara hälsosamt om några åkte dit för något. Jag tycker att det VK företräder att det är bra för demokratin att folk får yttra si tror inte jag på. Jag har sett att personer skrivit under med olika namn men med samma IP nummer. Jag kommer efter råd från jurist pröva att anmäla.

  Vi som politiker ska inte behöva utsättas för de förtal och hot som sker. Har också sett hur flera jouranliste främst på twitter men även på facebook kör rena förtal mot oss som politiker

  • johansson

   Holmlund har hela hösten kallat Donald Trump för idiot, sjuk i huvudet, lögnare, är inte det åtalbart också, för mig smäller det iallafall högre att vara president i USA än att ha blivit vald till 1:e byfåne i Umeå

  • lf

   Ja, man blir en aning förvånad då två storbloggare yttrar sig på detta sätt.
   Jag har bloggkommenterat i många år och då jag blev beskylld av ER att sympatisera med terrorister utan belägg då måste väl en medborgare känna sig kränkt.
   I ett annat fall försökte jag m.fl att få reda på hur en anställning in om Umeå kommun gått till.
   Jag fick i en kommentar från LH att jag pratade ”skit” och jag hade inte en aning om hur Umeå kommun rekryterade.Till saken hör också att LH utlämnade min Mailadress.
   Jag är en vanlig medborgare och vill veta saker och hur det förhåller sig.
   Till ER vill jag säga att jag har fått in mina kommentarer.Tack för det.

 3. Jan Sjöström

  Återigen så finns skäl att reagera Lennart Holmlund.
  Demokrati betyder ”folkets vilja”. Att yttra sig är sålunda en förutsättning
  för demokrati, en tyst och skrämd medborgare kan inte beskrivas så som
  den yttersta garanten för styrelsesättet. I ingen mening kan ses skäl till
  språkbruk som tenderar och i vissa situationer överstiger Brottsbalkens
  regelverk avseende b l a förtal och skall således beivras, men aldrig kan
  motivet/svaret bli att ”någon” enskild, grupp eller parti ges möjlighet att
  styra och bestämma vilka åsikter som skall censureras.
  Ps vad har hänt med din korrekturläsare ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.