Edward Riedl (M)

Svensk skola på rätt väg

Svenska elever förbättrar sig inom alla ämnen i den senaste Pisa-mätningen. Bra jobb av skolpersonal och elever ligger bakom framgångarna. Men låt oss också konstatera att det är en upprättelse av de reformer Jan Björklund och alliansregeringen ligger bakom. Skolreformer tar lång tid innan de får genomslag och därför hinner det oftast bli både ett och två regeringsskiften innan olika reformer hinner slå igenom. Sverige behöver goda resultat i skolan för att vi långsiktigt ska kunna försvara och förstärka vår position som ett av världens bästa länder.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. Olle

  Fort slog sig MP för bröstet, detta är bra men sittande politiker beter sig som bekräftelsesökande ungar.
  Men bäst är om samtliga partier kan samarbeta i denna fråga för den borde ligga i allas intresse och vara långsiktlig

  • olle

   Varför Bergis ?? Det finns väl politiker från andra partier här också. Nu får du nog förklara dig vilken skandal du tänker på. Det var väl inget skandalöst i detta. Kyrkans syförening har bara gråhåriga damer och är också lite hemlig ,och mystisk

 2. Jonas E

  När Pisa var dålig var det Fridolins fel, nu när det är bättre är det då er förtjänst ? – knappast !.
  Mellan ett och två regeringsskiften ?….. då kan det lika gärna vara Perssonregeringens förtjänst alltså !.

 3. Olle

  Pisa-rapporten är ju en total katastrof. Tittar man på nivå 5 och över i matte så ligger Sverige på 10% medan t ex Singapore ligger på 35. Vi lever i en internationell värld så vad vi än tycker så måste vi kunna mäta oss med de bästa. Eller har jag fel ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.