Edward Riedl (M)

M vill lägga ner Region Västerbotten

Jag fick i december moderaternas uppdrag att förhandla fram en lösning på Region Västerbottens framtid. Igår kväll presenterade jag mitt förslag som handlar om att lägga ner Region Västerbotten. Landstinget bör snarast ansöka om att bli en direktvald region och efter valet 2018 överta arbetsuppgifter och personal från nuvarande organisation. Dessutom måste vi starta om det gamla kommunförbundet som lades ned i samband med bildandet av Region Västerbotten. När Region Västerbotten bildades var det bara vi moderater som motsatte oss detta. Vår kritik var då att den var indirekt vald. Men eftersom vi var det enda partiet som var emot valde vi att vara konstruktiva och göra det bästa av situationen. Region Västerbotten har fungerat väl i väntan på bildandet av en storregion. Men när det nu är klart att det inte kommer att bli någon storregion är det naturligt att i samband med nästa val lägga ner Region Västerbotten. samtidigt kommer vi moderater att göra vårt bästa för att fortsatt säkerställa hela länets påverkan och insyn i den nya organisationen. För det har varit den stora fördelen med Region Västerbotten då samtliga kommuner och samtliga partier garanterats påverkan och insyn. Det är också viktigt att personalen i Region Västerbotten känner sig trygga i beskedet att det primärt handlar om förflyttning av verksamhet och inte nedläggning av själva verksamheten. Vi ska fortsatt ha länstrafikbussar i hela länet mm.

 

Edward Riedl (M).

En kommentar

  1. BaSic rules

    Funkat bra, då blir jag besviken !
    Sjukvården pröjsar 270 000 000 kr – nej tack. Besparing på 100 Mkr. Behöver ske i regionen .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.