Edward Riedl (M)

Dagen efter….

Dagen efter en riktigt dålig opinionsmätning känner jag mig riktigt taggad att sätta igång att kämpa tillbaka det förtroendet vi nyss förlorat. Olika mätningar gav lite olika svar på hur stort tapp vi gjorde. Men oavsett så har vi tappat alldeles för mycket och det är nu väntar hårt arbete. Men val avgörs på valdagen och i slutändan kommer människor att rösta på det parti som de tror bäst svarar på framtidens utmaningar. Jag tänker göra mitt bästa för att så många som möjligt ska känna att det är just vi moderater som har de svaren. Dessutom är det väldigt tydligt att många tidigare moderatväljare inte gillar tanken på att M skulle samarbeta med SD. Det har aldrig varit aktuellt även om många uppfattat just det. Det är nu dagen efter det hårda jobbet börjar och svaret är att hitta de bästa politiska förslagen för att  göra ett bra Sverige ännu bättre.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

 1. Steppe

  Mitt förslag är att sluta distansera er från Reinfeldts Nya Moderaterna. Han, och hans medarbetare, hade en idé om ett parti som stod för borgerlig ekonomisk politik men som hade ett liberalt synsätt på samhället. Den enskilt största anledningen att ni tappar är att ni har glidit iväg ut på en väldigt, väldigt isig gammalkonservativ bana, rakt ut på högerkanten, i panik över att SD vuxit så mycket.

  Det Reinfeldt gjorde mest rätt i hans roll som ledare var att han var lugn och trygg i den förvandling som samhälle och samhällsklimat gick genom, istället för att lyssna på populistiska krafter som tryckte i bromsen och drömde om ”den gamla goda tiden”. Om ni slutar lyssna på dinosaurerna som sitter kvar i partiledningen och omfamnar det liberala nya millenniet är det en god väg till att bli relevanta igen.

 2. Basic Rules

  Flera opinionsmätningar visar att Moderaterna har svårt att finna sig tillrätta som det nya mittenpartiet mellan ”utopisterna” (V, MP, S, C, L) och ”realisterna” inom KD och SD.
  Man(M) har inte talat om ”vad” man vill, utan pratar om ”hur” man taktiskt ser på maktspelet, och då får man skylla sig själv!
  Att blåsa upp utopier är mer lockande än att se utmaningen i samhällsutvecklingen och på sikt skapa ett tryggare och integrerat samhälle,
  Vi behöver inte genom extrem flyktingpolitik skap nya problem och förstärka de gamla.
  Vi står inför ett vägval, ska centern med ytterligare 30-40 miljoner flyktingar få styra(som hon sagt Lööf) eller ska Sverige och dess medborgare gå i första hand – var god välj.
  Moderaternas problem är AKB OCH sökandet efter ny politik. AKB är = OTYDLIGHET och brist på ledarskap, vilket visade sig i den odemokratisk decemberöverenskommelsen !
  Att Lööf nu ses som ”oppositionsledare” har sannolikt inte med partipolitik göra utan just personen.

  Att skylla på SD och närmande dit är ett misstag, den förlusten är nu gjord då Reinfeldtare flytt, tack för det. Och nedgången har pågått länge dessutom.

  SOM-institutet i Göteborg har länge mätt synen på migration och de som vill ta emot fler har legat på 20-25 procent medan 75-80 procent vill begränsa invandringen. Förmodligen har de som vill ta emot fler minskat till under 20 procent. Eftersom C legat på 5 procent, blir dessa ”utopister” ändå ett uppenbart tillskott.
  .

 3. Gandalfdenvite

  Jag ser att du vill lägga ned SVT och SR eftersom de, enligt dig, konkurrerar med reklam och betalfinansierade Aftonbladet och VK… Inser du inte att det skulle hitta demokratin… eftersom enbart de som har råd att betala då får tillgång till information/nyheter? Om Moderater vill få bättre opinionssiffror så måste ni sluta komma med sådan absurda förslag, och sluta ”diskutera”/legitimisera NAZISTERNA/Sverigedemokraterna, SD grundades av Nazister för att kunna lura väljarna rösta in dem i Riksdagen… genom reformerad retorik där de idag talar om ”kulturer” för att uppnå samma resultat som om de fortsatt tala om ”raser”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.