Edward Riedl (M)

Hur många jobb förloras om de röd-gröna vinner valet?

Det har pågått en debatt om hur många jobb som RUT och ROT avdragen skapat. Vinner de röd-gröna kommer dessa avdrag att tas bort och många tusentals människor kommer att förlora sina jobb. På om råde efter område är de röd-grönas politik direkt skadlig för svensk tillväxt och välfärd. Den stora debatten kanske borde vara – Hur många jobb kommer att förloras om de röd-gröna vinner valet?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

15 kommentarer

  1. Leif

    Ja om dom röda vinner så återgår den rika befolkningen till att betala sina pigor svart. Säger en del om moralen hos människor som har råd att betala för sånt här utan något avdrag. Attitydförändring hos dom istället för något annat röstar jag på

  2. Nina

    Vad du svartmålar marknadskrafterna…eller har du övergett tilltron till den. Varför skattesubventionera tjänster på den privata marknaden? Kan inte företagare erbjuda tjänster som är attraktiva(kostnadsmässigt)så är det väl logiskt att det företaget inte finns. You know,marknadslogik. Ni är ointresserade av jämställdhet och jämlikhet och så länge ni urholkar det gemensamma så talar ni ett tydligt språk. Välfärd och tillväxt bygger på starka,friska,lyckliga och jämlika individer inte på att du ska rätt att ta på dig nyvädrade filttofflor till kvällsteet.

  3. Sigrid

    ”Den stora debatten kanske borde vara – Hur många jobb kommer att förloras om de röd-gröna vinner valet?”

    Skriver du, det är inte det valet handlar om utan det handlar om vilken typ av samhälle Svenska folket vill ha!

    Vill vi ha ett egoistiskt samhälle ett högersamhälle eller vill vi ha solidariskt samhälle ett röd/grönt, det är det valet gäller!

    Ser man till den senaste barometern där de röd/gröna skulle få egen majoritet så är svaret klart, smolk i den bägaren är bara att SD,KD och C ”kravlat” sig över 4%!

    Nu spurtar vi till seger för solidariteten och för sänkta politikerlöner!

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-03-18 15:26)
    Kommentaren är trist och nedvärderar de määniskor som arbetar i servicesektorn. Dessutom handlar det om många fler jobb än så. Men din kommentar säger mycket om hur ni (jag gissar att du är röd-grön) ser på arbetande människor.

  5. Edward Riedl

    Svar till Nina (2010-03-18 15:48)
    Intressant kommentar. Jag tror på en reglerad marknadsekonomi. Det verkar vara du som vill ha en fri marknad och inte jag. Som sagt – Mycket intressant.

  6. Edward Riedl

    Svar till Sigrid (2010-03-18 15:52)
    Vad fyller du begreppet solidariet med? För på vilket sätt blir samhället mer solidariskt när människor förlorar sina jobb?

  7. Per-Ola Moström

    Vilken enögd fråga i rubriken: Vi har ju svaret på hur många jobb som har försvunnit under högerregeringens tid. 80000 jobb??

    Effekten av ”jobbskatteavdraget” i en högkonjunktur har visat sig inte fungera.

    De röd-gröna kommer att bidra till fler jobb i vård och omsorg och ta bort de orättvisa avdrag som högerregeringen infört.

    Så frågan är egentligen: Hur många nya jobb kommer att skapas med en röd-grön regering?

    Det kan ju bara inte bli sämre än de senaste 3 åren!

  8. Lars

    Det är självfallet bra om det leder till fler jobb. Men varför måste det hela skattesubventioneras? Skattemedlen kan göra bättre nytta på annat håll.

    Vi såg ju idag att Karolinska Sjukhuset har fått Socialstyrelsen efter sig när de inte har personal och resurser för att upprätthålla kvalitén på vården (överbeläggningar etc). Här skulle en reusursförstärkning göra nytta, istället för i den öfre medelklassens plånböcker.

  9. mikael

    Hej Edward!

    Det handlar om något mycket större än vad du vågar säga.
    Det handlar om vilket samhälle vi vill ha och hur vi vill bli behandlade. Det handlar om människosyn. Att hänga ut människor och kalla dem kollektivt för oanställbara, vilket vi kan hitta i en rapport från Svenskt Näringsliv säger allt om vissa människors människosyn.

    Sedan handlar det om solidaritet. Med solidaritet menar man att man ställer upp för varandra och håller ihop i med och motgång. Ingen skall lämnas i sticket bara för att man råkar vara arbetslös mot sin vilja. Empati och medmänsklighet är också viktigt.

  10. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-03-18 16:47)
    Det är en rimlig fråga eftersom de flesta av de röd-grönas förslag innebär förlorade jobb i olika utsträckning. Jobbskatteavdraget har fungerat väldigt bra oavsett vad du tycker om det. Dessutom har det ökat hårt arbetande människors marginaler samtidigt som det inneburit fler jobb.

  11. Edward Riedl

    Svar till Lars (2010-03-18 20:43)
    Högskattesamhället har många fördelar jämfört med andra modeller. Men en svaghet är att en viss typ av arbeten blir omöjliga trots att det finns en efterfrågan på dem.

    Eftersom många av dem som fått ett arbete av reformen kommit från arbetslöshet innebär de nya jobben samhällsekonomiska vinster som möjliggör satsningar inom andra välfärdsområden.

  12. lf

    Hur kan du tillhöra de som anser att vanliga människor skall betala för de högst betalda i samhället.De som får skattesubventioner för städning? Snacka inte om något annat.Men det är enkelt egentligen,du tillhör inte vanligt folk.Du tillhör de som anser att vanligt folk skall bära bördorna.Du kommer att tillhöra de som blir en parantes i politiken.

  13. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-03-19 17:58)
    Jag menar att en jobbpolitik som faktiskt ger jobb är det viktigaste just nu. Jag har svårt att göra den uppdelning som vissa vänsterpolitiker gör i fina och ofina jobb.

  14. Conny Forsström

    Till vilka villkor anser moderaterna att jobb ska skapas? Att skapa en bunt låglönejobb med dåliga villkor, dålig lön, godtyckligt antal timmar man jobbar (när överklassen får för sig att den behöver städning) är helt fel väg att gå. Men visst, ge mig 500 i timmen så nog ska jag städa åt greve von Swinhufvud!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.